IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

17 juni, 2021

Edvin Tellgren har skrivit på för IFK Norrköping

IFK Norrköping är mycket glada över att kunna välkomna den 16-årige mittbacken Edvin Tellgren till föreningen. ”Jag valde den vägen där jag kan utvecklas bäst”, säger han.

Edvin Tellgrens första klubb var IFK Kumla som han spelade för till han var omkring tio år då familjen flyttade till Örebro. Där började han spela för division 1-klubben Karlslunds IF och presterade på en nivå som fått flera klubbar att visa intresse för 16-åringen. Den unga talangen spelade från start i division 1 redan förra säsongen – och nu är förhoppningen att kunna ta nästa steg med IFK Norrköping.

  • Det har självklart varit jätteroligt med all uppståndelse och det gav mig ett självförtroende att hela tiden utvecklas och bli ännu bättre, säger Edvin Tellgren och fortsätter:
  • Jag har fått några bud från utlandet men jag känner att IFK Norrköping är den klubben som ger bäst förutsättningar och som visat störst intresse. Jag valde den vägen där jag kan utvecklas bäst och prestera.

Vad har du för målsättningar framöver?

  • Först handlar det om att komma in i gänget och lära känna den nya staden. Ett mål lite längre fram är att få göra allsvensk debut.

Patrik Jönsson, tillförordnad sportchef, är väldigt nöjd med att ha knutit till sig talangen genom ett kontrakt som sträcker sig över tre år.

  • Det glädjer oss att Edvin väljer IFK Norrköping bland sina många alternativ. Ett resultat av vår målmedvetna ungdomssatsning där vi satsar ungt och utvecklar spelare till professionella elitspelare. Framgången av en strategi som har skapat eko både inom Sverige och Europa. Ett erkännande till Tony (Martinsson, akademichef) och alla andra inblandade som är och har varit en del av vårt hårda arbete under många år.  Vi ser fram emot att jobba tillsammans med Edvin och nå framgångar ihop.

Tony Martinsson, akademichefen, säger:

  • Edvin är en spelare vi följt i många år. Vi har sett hans utveckling och den potential han besitter. Det är mycket glädjande att han valt oss för sin fortsatta fotbollsutbildning. Vi tackar även hans tidigare klubb Karlsunds IF för deras välvilliga inställning till att Edvin går till IFK.

Annonser