IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

24 november, 2021

Ebba Sjögren förlänger!

Ebba Sjögren förlänger sitt kontrakt med ett år. “Jag hoppas att vi kommer göra en bra resa ihop”, säger hon angående förlängningen med IFK Norrköping.

I matchen mot Lidköping på hemmaplan var olyckan framme för Ebba Sjögren. Efter undersökningar visade det sig att hon ådragit sig en korsbandsskadan och att en operation krävs för att komma tillbaka till fotbollsplanen. Just nu väntar Sjögren på en operationstid och därefter väntar en rehabiliteringsperiod som beräknas ta drygt ett år. IFK Norrköping tror dock starkt på att innermittfältaren kommer kunna vara med och konkurrera om speltid efter sin skada.

  • Det känns bra att få förlängt och det känns framför allt bra att ha samma medicinska team som jag hade när skadan inträffade. Jag hoppas att vi kommer göra en bra resa ihop, säger Ebbas Sjögren.

Managern Tor-Arne Fredheim tror starkt på Ebba och ser henne som en viktig spelare att ha med i truppen 2022 – trots hennes skada.

  • Ebba är en viktig spelare för oss och vi vill ge henne bästa möjliga förutsättningar för sin rehab. Jag tror stenhårt på att hon kommer komma tillbaka och tampas om en plats i startelvan på sikt, säger Fredheim.

I säsongen som precis avslutats var Sjögren en viktig kugge på innermittfältet och drog också till med ett mål från mittplan som nu är nominerad till “Elitettans snyggaste mål 2022”. Klicka här för att rösta på Ebba. 

  • Det känns roligt att vara nominerad, men sen är det också det enda målet jag gjort i år. Jag hade hoppats på några fler, säger Sjögren och skrattar.
  • Jag minns att det var en hörna som kom ut och som alltid när man är där får man absolut inte tappa boll. Men jag såg att alla lyfte så jag tänkte bara att jag skulle dra till hårt. Det blev en bra båge.

Annonser