IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

17 december, 2020

Ebba och Clara förlänger

Ebba Sjögren och Clara Flenhagen har skrivit på för säsongen 2021.

Mittfältaren Ebba Sjögren gör 2021 sin tredje säsong i IFK Norrköping dit hon kom från sörmländska DFK Värmbol.
   Under året som gick startade hon samtliga utan en match och noterades för totalt sex mål – två i varje tävling.
   Nu väntar ytterligare ett IFK-år.
   –Efter att ha varit med och spelat upp IFK i Elitettan och samtidigt utvecklats både som spelare och person kändes det givet att förlänga med klubben, säger Ebba.
   Hon ser fram emot att starta igång en ny säsong. En säsong som förhoppningsvis blir mer normal än den som precis passerat.
   –Det är alltid lika roligt att dra på sig IFK-tröjan. För att vi ska klara det här steget behöver vi steppa upp och ta vårt spel till nästa nivå.
   Vad är dina förväntningar?
   –Att vi kan utmana topplagen och visa hur bra vi är. Jag har höga förväntningar på oss och det ska bli riktigt kul att få matchas mot bättre lag i Sverige efter ett fantastiskt år i division 1, säger Ebba Sjögren.

Mittbacken Clara Flenhagen är en av dem som varit längst i föreningen.
   Hon debuterade 2017 och har de två senaste säsongerna också stundtals haft kaptensbindeln runt armen.
   Clara noterades med speltid i samtliga matcher – bara en av dem var inte från start – och fyra mål under året. Två i serien och två i LågenergiHus Damcup där hon gjorde det sista målet i final-segern mot Rimforsa IF.
   Nu väntar ledighet innan en ny säsong ska dra igång.
   –Att spela i Elitettan är något man har längtat efter ett bra tag och att få vara med och ta upp IFK har varit en dröm. Självklart vill vi fortsätta på resan och se hur långt vi som lag och jag som spelare kan gå, säger Clara.
   Visst är det en liten “äntligen”-känsla efter att IFK varit snubblande nära två år i rad.
   –Det ska bli så kul att gå upp en nivå till – det var verkligen på tiden. Vi har stått och trampat på samma ställe ett tag nu så det känns så kul att äntligen ta nästa steg.
   Extremt taggad och redo är två beskrivningar hon väljer att använda.
   Dels i Elitettan.
   Att visa att IFK är där för att stanna.
–Jag hoppas att vi som lag kan etablera oss på elitnivå, vi har inte gått upp för att åka ner. Vi kommer träna mer och tuffare och det kommer vara högre konkurrens i år vilket kommer utveckla mig som spelare och oss som lag.
   Och personligen?
   –Att jag kommer blir ännu bättre tränad och framförallt utvecklas till en bättre fotbollsspelare. Då kan jag vara med och bidra till att vi som lag tar en stabil plats i Elitettan, säger Clara Flenhagen.

Jimmy Åkesson
jimmy.a.akesson@gmail.com

Foto
Lasse Jansson

Annonser