IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

13 september, 2023

Ebba, My, Sofia och Wilma till U23-landslaget

Ebba Handfast, My Cato, Sofia Hjern och Wilma Leidhammar blev tidigare idag presenterade i den svenska U23-truppen som ska spela landskamper mot Italien och Belgien senare i september. “Fantastiskt roliga nyheter”, säger manager Tor-Arne Fredheim som varit med och utvecklat tjejerna sedan dagarna i Elitettan.

Från det svenska damlandslaget och U23-landslagets presskonferens presenterade U23-förbundskapten Martin Qvarmans Möller sin trupp till landskamperna mot Italien och Belgien, som spelas i september, i en ny form av matchupplägg som arbetats fram tillsammans med ytterligare fem toppnationer i England, Frankrike, Nederländerna, Norge, Portugal och Spanien. Från IFK Norrköping kallades återigen My Cato, Sofia Hjern och Wilma Leidhammar men också Ebba Handfast som i och med detta fått sin första kallelse till  U23-landslaget.

Detta nya matchupplägg innebär att lagen möts i ett seriespel som spelas från september till april. Resultaten räknas i en tabell för att efterlikna ett kval. Det är igenom detta nya upplägg som 26-åringen Ebba Handfast ges möjlighet att delta.

  • Vi gör den här förändringen för att ytterligare höja känslan av tävlingsmoment för U23-landslaget, och fortsätta stärka närheten till A-landslagsverksamheten. Så inte F19 blir sista tävlingsverksamheten inför damlandslaget, säger Martin Qvarmans Möller till svenska fotbollsförbundets hemsida.

Manager Tor-Arne Fredheim om uttagningen:

  • Fantastiskt roliga nyheter för tjejerna och vår förening. Med Ebba, My, Sofia och Wilma har IFK flest spelare av alla lag med i denna U23-trupp. Vår strategi med att utveckla unga spelare fortsätter att leverera och med Ebba har vi nu ett till exempel på hur en spelare kan nå U23-landslaget. Alla fyra har varit med på resan och utvecklats här i IFK att ta steget från Elitettan till OBOS Damallsvenskan och till att nu bli kallade till U23. Det är fyra tjejer vi tror mycket på och har långa kontrakt med varav tre av kontrakten förnyades tidigare i år.

IFK Norrköping önskar Ebba, My, Sofia och Wilma lycka till i U23-landskamperna!

Annonser