IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

25 september, 2021

Ebba inför Umeå IK: “Spelmässigt har vi gjort stora framsteg”

Imorgon åker IFK Norrköping norrut för den längsta bortamatchen för säsongen. På Umeå Energi Arena väntar serieledande Umeå IK: “Det känns som vilken match som helst och vi har förberett oss som vanligt”, säger Ebba Sjögren.

Efter en spelledig helg är IFK Norrköping tillbaka i seriespelet i Elitettan. Det här är starten på ytterligare en vecka med tre matcher inplanerade – och den första börjar mot tabellettan Umeå IK. Ett Umeå som toppar tabellen med 45 inspelade poäng på 19 matcher – fyra fler än tvåan IK Uppsala.
   Umeå tog senast en uddamålsseger bort mot Sundsvalls DFF efter ett självmål i mitten av den första halvleken, vilket också blev matchens enda. Annars är klassiska Umeå det lag som gjort flest mål (60) och släppt in färst (15) i serien med sju matcher kvar att spela.

IFK åkte på en tung och sur förlust hemma mot Uppsala där Gloria Douglas gjort sitt första mål i IFK-tröjan och gett hemmalaget ledningen i en match där det stundtals var IFK-dominans. Gästerna kunde senare både kvittera och vända matchen och åkte hem med tre poäng. Trots det var det en bra insats av IFK som efter den matchen slickade såren, analyserade prestationen och blickade framåt.

När IFK och Umeå möttes på Platinumcars Arena i slutet av juni blev det en tung eftermiddag och en minst lika tung förlust.

  • Vi är medvetna om hur matchen såg ut sist men den har vi glömt. Det känns som vilken match som helst och vi har förberett oss som vanligt, säger Ebba Sjögren.

Som samtidigt menar att IFK inte fokuserar så mycket på tabelläget.

  • Det är ett spelskickligt lag vi möter så det är viktigt att vi ställer om på ett bra sätt när vi får läge.

Har det varit en fördel att vara spellediga en helg?

  • Det tror jag. Tack vare det har vi kunnat träna på extra hårt under veckan med bra tempo. Det kommer bli en bra match och vi har en bra känsla i truppen. Vi kanske inte kommer från de resultat vi önskat men spelmässigt har vi gjort stora framsteg och med tanke på att vi bara släppt in ett spelmål de senaste tre matcherna så känns det tryggt.

Fart och tempo är någonting laget har fokuserat på under de här veckorna som varit.

  • Vi har fokuserat mycket på både anfalls- och försvarsspel för att på bästa möjliga sätt göra en bra match mot Umeå. Vi har gjort det taktiskt bra och tagit bort det som vi sett motståndarna varit bra på. Det blir viktigt att vi fortsätter med fullt ut, säger Ebba Sjögren.

Umeå IK-IFK Norrköping
Elitettan (20:26)
Söndagen den 26/9 kl. 16:30
Umeå Energi Arena
Matchen sänds på NT.se och Sportexpressen Play
IFK-truppen: Sofia Hjern (mv), Cornelia Baldi Sundelius (mv) – Clara Flenhagen, Camilla Olsson, Emelie Johansson, Ida Andersson, Molly Wiklander, Jennie Egeriis, Lovisa Gustafsson, Sabina Ravnell, Selma Cajlakovic, Ebba Sjögren, Emma Engström, Irma Cajlakovic, Erica Cunningham, Gloria Douglas, Tilda Sjöqvist

Jimmy Åkesson
jimmy.a.akesson@gmail.com

Annonser