IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

17 juni, 2022

Ebba Handfast om den egna formen inför Jitex “Nöjd så länge vi vinner och spelar som vi ska”

Fjärde raka segern och hållna nollan i Elitettan blev faktum när damerna åkte till Umeå och slog Team TG FF med 5-0 förra helgen. Nu väntar bortamatch i Mölndal mot Jitex BK, ett annat lag med väldigt stark form de senaste matcherna. Ebba Handfast har mött Jitex många gånger förut och trycker på att det kommer bli en tuff match.

Det blir en något kortare bussresa än sist för IFK Norrköping när de åker på vårsäsongens sista bortamatch i Mölndal. Motståndarna Jitex har fem raka vinster i serien och hänger med i bakhasorna av de lag som är med Elitettans toppstrid. IFK som ligger på en tredje plats kommer från en säker 5-0 vinst i Umeå och kan stoltsera med en målskillnad på 13-0 sen de senast släppte in ett mål. Vänsterbacken Ebba Handfast som anlände i november 2021 har spelat nästan samtliga matcher, hennes fina passningsfot kommer väl till användning när lagets offensiv verkligen levererar på alla fronter. Sabina Ravnell, Lovisa Gustafsson och Mimmi Asperot har gjort 21 av IFK:s 30 mål i Elitettan denna säsong. Ebba menar att det inte är svårt att värdera vem av de målfarliga lagkamraterna hon ska passa till:

  • Det är lätt, jag spelar den som är närmast och då blir det bra. Vi gör ju mål på lägen som egentligen inte är så bra till och med. Det är jättekul att alla där framme har kommit igång och levererar.

Handfast har sedan sitt intåg i IFK haft en viktig roll i laget och visat på en stor individuell förmåga. Förutom den fina passningsfoten så är det många åskådare som uppmärksammat hennes sätt att lösa press på, antingen genom ett enkelt kombinationsspel eller genom att snabbt ta ett kliv med bollen åt sidan och skapa sig själv stor yta.

  • Det känns kul att folk tycker att jag spelar bra men jag är ärligt talat nöjd så länge vi vinner och spelar som vi ska. Samtidigt gillar jag såklart att vara en viktig del av laget och att ha mycket boll.

Huvudtränare Tor-Arne Fredheim har sedan sitt intåg tagit in ett ännu större fokus på detaljer i spelet. Handfast får även hon instruktioner av Fredheim för att ta nästa nivå individuellt.

  • Jag och Tor-Arne pratar framförallt defensiva detaljer, där jag får hjälp och instruktioner i vilken position jag ska ha, små justeringar här och där. Hur nära jag ska vara mittback t.ex.
  • Jag kan bli bättre på allt. Jag kan delta mer offensivt och hänga på Sabina när hon sticker iväg. Defensivt också med positionsspelet.

I Mölndal förbereder sig Jitex på matchen mot Ebba och hennes lagkamrater i IFK Norrköping, ett välbekant motstånd för IFK:s vänsterback.

  • Det kommer bli en tuff match, jag har mött dem många gånger genom åren och det har blivit olika resultat kan man säga. De har haft ett väldigt tekniskt spel tidigare år i alla fall och vill bedriva ett eget spel och inte bara stå lågt och försvara. För egen del blir det att fortsätta med vårat spel.

Jitex BK – IFK Norrköping: Elitettan,  18/6 klockan 15.00, Åbyvallen

  • NT sänder Elitettan 2022, och just nu erbjuder NT dig som supporter möjligheten att följa IFK Norrköping Dam från TV-soffan – och samtidigt stötta klubben. För 199 kronor kan du se alla de matcher som NTM sänder med IFK Norrköping under tre månader samt få obegränsad tillgång till övrig sport- och nyhetsrapportering på NT.se, Corren.se och Folkbladet.se. Dessutom går en del av pengarna till IFK Norrköping Dam! Klicka här för att teckna ditt abonnemang redan nu.

Annonser