IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

21 februari, 2023

Ebba Handfast förlänger med IFK Norrköping

Mittbacken Ebba Handfast förlänger sitt kontrakt med IFK Norrköping med ytterligare två år. Försvararen från Lidköping har efter sin förlängning kontrakt med IFK över säsongen 2026. ”Denna förlängning var inte ett svårt val”, säger Ebba.

Ebba Handfast värvades efter säsongen 2021 av Elitettan, där hon representerade Alingsås FC. Ebba blev omgående startspelare i Fredheims lag, först som vänsterback för att senare gå tillbaka till sin vanliga position som mittback. Handfast gjorde 25 av 26 starter i Elitettan och nickade in ett mål.

Kontraktsförlängningen på två ytterligare år ser mittbacken kontrakterad genom hela säsongen 2026.

 

Ebba om sin förlängning:

  • Jag trivs jättebra här i IFK, jag har utvecklats en hel del på bara ett år och jag vet nu att det är bra för mig att spela här. Mitt spel funkar här och passar med hur vi ska spela, denna förlängning var inte ett svårt val.

Hur känns det att ha en långsiktig uppbackning i form av ett fyraårskontrakt?

  • Det känns jättebra, det är inte vanligt att föreningar kan satsa långsiktigt. Som damspelare är man inte van vid att ens höra talas om kontrakt som detta. Det är en trygghet för mig som spelare och människa, jag vet var jag ska vara i fyra år och kan verkligen fokusera på min fotboll.

Du var en del av satsningen 2022, hur känns satsningen på damlaget just idag?

  • Vi tränar mer än vad vi gjorde förra året, just nu är vi trötta för vi jobbar verkligen stenhårt för att komma i form till Damallsvenskan. Att vi nu ska flytta över till andra sidan arenan och vara i ett nytt och större omklädningsrum med player’s lounge bredvid visar också att satsningen inte stannat upp utan är i ständig utveckling framåt.

Om fyra år, vad hoppas du att du kan se tillbaka på?

  • Jag hoppas jag då kan se tillbaka på många framgångsrika säsonger, roliga och tuffa matcher, vinster samt en utveckling. Att vi fortsätter ta kliv och utvecklas som lag.

 

Manager Tor-Arne Fredheim om förlängningen:

  • Ebba är en ledartyp på plan och utanför. Som fotbollsspelare har hon spetsegenskaper i sin teknik, spelförståelse och fart. Ingen spelare i Damallsvenskan springer ifrån henne. Hennes snabbhet möjliggör vårt höga presspel, vi behöver inte vara rädd för att släppa stora ytor bakom oss. Hon är tvåfotad, vilket är ovanligt för en försvarare och hon har gjort det bra sen hon kom hit.
  • Hon har kommit in väldigt bra i föreningen och känner att hon är en IFK:are. Vi ser att hon kan bli en riktigt bra damallsvensk spelare redan detta år.
  • En sådan här förlängning ger signaler utåt till andra spelare att de mår bra av att spela hos oss och att vi fortsätter att satsa långsiktigt.

Annonser