IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

30 juni, 2020

eAllsvenskans slutspel går av stapeln i helgen

20 lag från Allsvenskan och Superettan ställde upp i årets upplaga av eAllsvenskan. IFK Norrköping är ett av åtta lag som kvalificerat sig för slutspel och gör upp om mästartiteln och prispotten på 400.000 kronor.

IFK Norrköping klev in i eAllsvenskan och spelade den första matchen i föreningens historia när IF Elfsborg besegrades med 3-2 i matcher i mars månad. Med vind i seglen efter segern pausades säsongen i ett par månader när pandemin satte sina klor i världen.

Den 1 juni var säsongen igång igen och efter matcher mot Degerfors IF, Malmö FF och Hammarby IF slutade IFK med två segrar och två förluster i seedningsmatcherna inför gruppspelet.
I lottningen till gruppspelet var IFK seedat i den tredje potten och lottades i samma grupp som Örgryte IS, GIF Sundsvall, Jönköpings Södra IF och Norrby IF.

Efter tre raka segrar var gruppsegern klar redan innan den sista gruppspelsmatchen som slutade med en uddamålsförlust mot Örgryte IS. Målskillnaden i gruppspelet skrevs till imponerande 20-5.

– Gruppspelet gick superbra för oss. De tre första segrarna var väldigt klara och sedan var det en väldigt jämn match mot Örgryte som är högst rankade i Sverige, kommenterar Simon “Erikzzon” Eriksson.

Nu till helgen reser Simon, Douglas ”HortyGoose” Dahlberg och Felix ”Generalenfan” Andreasson till Stockholm och spelar slutspelet i Dreamhacks studio.
I kvartsfinalen ställs man mot Djurgårdens IF och hela slutspelet sänds på eAllsvenskans kanaler på Youtube och Twitch samt på Dplay.

– Allt avgörs under en dag och det kan vara väldigt små marginaler när man spelar FIFA. Det gäller att ha det extra flytet, menar Simon.

Hur förbereder man sig inför en sådan dag?
– Det gäller att ha en balans i hur mycket man spelar inför och en balans med träning och allt annat i livet också. Inte spela för mycket och ändra i vardagen mot hur det brukar vara.

Vad är målsättningen inför slutspelet?
– Det är klart att vi siktar på att vinna hela eAllsvenskan men det gäller att ta en match i taget. Först är det fullt fokus på matchen mot Djurgårdens IF.

Annonser