10 maj, 2021

Dubbla Adegbenromål och tre poäng mot AIK

Det blev en alldeles utmärkt vårkväll på Platinumcars Arena och en perfekt start på den här maj-veckan. Två mål i den andra halvleken av Samuel Adegbenro såg till att säkra den tredje raka segern för IFK Norrköping.

Det märktes redan från start att det var en match som betydde lite mer än 90 minuters serielunk.
   Det var en del tuffa dueller inledningsvis där bland annat Sead Haksabanovic och Sebastian Larsson bröstade upp sig mot varandra. Precis som närkamperna mellan Marco Lund och Henok Goitom.
   Gästerna från Solna öppnade med fördel i såväl hörnstatistiken som bollinnehavet. Nabil Bahoui hade ett avslut redan efter ett par minuter som tvingade Oscar Jansson till en bra räddning.
   Därefter hade Nicolas Stefanelli ett avslut i stolpen efter samspel med Saku Ylätupa – och det var just de två som skapade mest för AIK.
   Men ju mer matchen led desto mer hittade IFK in både press- och spelmässigt även om hemmalaget inte fick fast bollen på offensiv planhalva men lite för korta anfall.
   När väl Haksabanovic och Carl Björk kom till avslut stod Budimir Janosevic där och såg till att göra jobbet.
   Först i slutet av halvleken kom IFK upp i planen med en högre utgångsposition och kunde också försvara längre upp. Tempoökningen i halvlekens sista minuter var behövligt.

Trots det var det AIK som även i den andra halvleken skapade det första läget.
   Larsson servade en frispark som Bahoui nicktouchade i ribban och på andrabollen dundrade Stefanelli avslutet strax över.
   Kanske var det en slags väckarklocka för IFK.
   Haksabanovic hade därefter en chans när han sedvanligt bröt in från vänsterkanten och avlossade ett skott som Janosevic tippade till hörna.
   Med timmen spelade gjorde IFK sitt första byte och det behövdes inte många sekunder innan Ari Skúlason piskade in ett inlägg från vänster efter att ha fått bollen av Alexander Fransson. Islänningen hittade en framstörtande Samuel Adegbenro som slängde sig fram och satte dit 1-0 med pannan.
   IFK tog vara på energin som mål vanligtvis ger samtidigt som AIK jagade sin för att producera ett kvitteringsmål.
   Det var också AIK som efter ett tag hittade tillbaka till det spel de hade när matchen var mållös. De skapade en hel del fasta situationer men både backlinjen och Jansson såg till att avvärja chanserna.
   2-0 skulle komma vid lite samma sinnesstämning som det första målet – när AIK pressade på.
   Haksabanovic tog emot på vänsterkanten, stannade upp och lyfte blicken. Centralt fanns Adegbenro som återigen använde pannan och nickade in 2-0 till IFK.
   Ytterligare en trea och ytterligare en hållen nolla – och den tredje raka segern in på kontot.

IFK Norrköping-AIK 2-0 (0-0)
Allsvenskan (5:30)
Platinumcars Arena
Mål: 1-0 (62) Samuel Adegbenro (pass Ari Skúlason), 2-0 (86) Samuel Adegbenro (Sead Haksabanovic)
Varningar: IFK: (37) Ísak Bergmann Jóhannesson, (87) Samuel Adegbenro. AIK (81) Sebastian Larsson
Domare: Kristoffer Karlsson
Publik: 8
IFK-laget: 1. Oscar Jansson (mv) – 6. Linus Wahlqvist (K). 4. Marco Lund, 16. Viktor Agardius – 13. Abdulrazaq Ishaq, 8. Isak Bergmann Jóhannesson, 7. Alexander Fransson, 10. Jonathan Levi (78′ 2. Henrik Castegren) – 9. Samuel Adegbenro (87′ 23. Maic Sema), 15. Carl Björk (60′ 18. Ari Skúlason), 99. Sead Haksabanovic
Ej använda ersättare: 29. Julius Lindgren (mv) – 11. Christopher Telo, 20. Kevin Alvarez, 22. Manasse Kusu