20 februari, 2021

Dubbelt Haksabanovic/Adegbenro ordnade seger mot Sundsvall

Efter dubbla träningsmatcher rullade säsongen 2021 igång på allvar under lördagseftermiddagen. Och det var ett spelsuget och offensivt IFK som tog tre poäng i tävlingspremiären mot GIF Sundsvall.

Plusgrader, lördag och Svenska Cupen – en treenighet som hade varit en perfekt kvadrupel med fullsatta läktare.
   Det var gästerna från Sundsvall som skapade det första om än en chans som Oscar Jansson utan problem kontrollerade. Därifrån dröjde det inte länge innan IFK visade att det här var och är deras hemmaplan.
   Och att det finns offensiv kreativitet att utnyttja.
   Ett högt pressande hemmalag satte Sundsvall under lupp ett antal gånger under matchens första kvart där såväl Christopher Telo som Kevin Alvarez tillsammans med Jonathan Levi och Sead Haksabanovic störtade fram.
   Efter 20 minuter gjorde inte Paya Pichkahs röda kort det enklare för norrlänningarna. Mittfältaren kom sent in i en duell med Kevin Alvarez där domaren först visade det gula kortet men efter diskussion med sin assisterande domare valde att ändra färg till det röda.
   Tungt för Sundsvall.
   Full fart framåt för IFK.
   Fem minuter senare ringde det. Då hade målskytten precis innan dundrat ett vobblande skott i ribban.
   Samuel Adegbenro hittade fram till Haksabanovic som fristående i straffområdet placerade in ledningsålet vid Andreas Anderssons första stolpe.
   Det var ett tålmodigt och anfallsglatt hemmalag som skapade chanser framåt samtidigt som Sundsvall inte kom upp i planen.
   Ett par minuter innan pausvilan kom 2–0. Efter en frispark i muren behöll IFK bollen där Adegbenro på nytt hittade Haksabanovic ett par meter nedanför straffområdeskanten. Anfallaren flyttade boll och curlade in sitt andra för eftermiddagen.

IFK kontrollerade den första halvleken och hade bud på fler mål. Den andra halvleken skulle inte bli någon skillnad rent spelmässigt där målen var det enda som saknades.
   IFK-hörnorna rullade på i lagom takt och Sundsvall försökte sticka upp på omställningsmöjligheter där Linus Hallenius och Pontus Engblom inte kom till några heta avslut.
   Adegbenro hade avslut. Precis som Haksabanovic och Alvarez.
   Men det ville sig inte riktigt.
  Abdulrazaq Ishaq kom in efter en timme och adderade ytterligare fart och flärd. Telo hittade Levi som sköt i ribban och samme Levi hade ett mål bortdömt för offside.
   Innan Viktor Wolf blåste av för full tid hade också Alvarez ett avslut i ribban och även matchens andra halva präglades av en bolleinnehavs-statistik i hemmalagets favör.
   Det blev tre rättvisa poäng och en hållen nolla i den första omgången av Svenska Cupen samtidigt som IFK Göteborg med tre mål på elva minuter vände borta mot Sandvikens IF – ett Sandviken IFK möter nästa helg.

IFK Norrköping–GIF Sundsvall 2–0 (2–0)
Svenska Cupen grupp 6 (1:3)
Platinumcars Arena
Mål: 1–0 (25) Sead Haksabanovic (pass Samuel Adegbenro), 2–0 (43) Sead Haksabanovic (pass Samuel Adegbenro)