IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

22 september, 2021

Drop in-vaccination vid IFK Norrköpings match på söndag

Region Östergötland i samarbete med IFK Norrköping erbjuder drop in-vaccination i samband med söndagens fotbollsmatch. Då är fotbollsbesökare och andra välkomna att vaccinera sig på i Platinumcars Arena.

Region Östergötland fortsätter arbetet för att nå ut till dem som ännu inte vaccinerat sig mot covid-19. I dialog med IFK Norrköping har regionen beslutat att erbjuda drop in-vaccination vid Platinumcars Arena i samband med söndagens fotbollsmatch mellan IFK Norrköping och Varbergs BoIS. Där kommer en temporär vaccinationscentral att vara öppen mellan klockan 15.00 och 20.00 i Teknikhallen. Dit är alla välkomna – oavsett om man tänker gå på matchen eller inte.

Hittills har drygt 83 procent av östgötarna från 16 år och uppåt vaccinerat sig med minst en dos mot covid-19. Utöver vaccination på de stora vaccinationscentralerna och vårdcentralerna i länet gör regionen nu olika riktade insatser för att nå grupper med lägre vaccinationstäckning.

  • Vaccination är vägen ut ur pandemin. Nu skräddarsyr vi olika lösningar för att erbjuda olika målgrupper som ännu inte vaccinerat sig en smidig, trygg och ännu mer lättillgänglig vaccination. Vi är mycket glada över det här samarbetet med IFK Norrköping, säger Kerstin Jonsson, vaccinationssamordnare i Region Östergötland.
  • Vi är väldigt glada över att snart kunna välkomna alla våra supportrar tillbaka till arenan. Det är möjligt tack vare den höga vaccinationsgraden i samhället. Vi vill vara med och bidra till att få de sista 17 procenten att ta vaccinet så att vi kan erbjuda säkra evenemang även i framtiden, säger Örjan Hansson, tillförordnad klubbdirektör i IFK Norrköping.

Annonser