11 september, 2020

Drömmål men kryss mot Östersund

Jonathan Levis drömmål i den första halvleken räckte inte – det blev delad pott på Östgötaporten efter att Östersund kvitterat i matchens slutminuter.

Det var ett IFK Norrköping som gasade på redan från start och ville visa att de tre poängen skulle stanna kvar på Östgötaporten.
   Inom loppet av ett par minuter hade Totte Nyman först avslutat med vänsterfoten och därefter med pannan men båda avsluten landade i handskarna på Aly Keita i Östersundsmålet.
   Det var mycket IFK mot ett Östersund som låg rätt, tätt och lågt i väntan på omställningar.
Simon Thern och Ísak Bergmann Jóhannesson spelade kort men inte heller där kom Nyman till något ordentligt avslut.
   Mycket handlade just om Nyman men det var Filip Dagerstål som var närmast 1–0 efter en fin frispark av Bergmann Jóhannesson. Mittbackens styrning smet precis utanför stolpen.
   Ledningsmålet skulle komma åtta minuter senare. Samme Bergmann Jóhannesson hittade diagonalt Jonathan Levi på högerkanten som vek in i banan och skickade iväg en känslig inåtskruv som otagbart hamnade i det bortre krysset. Ett mål som är värt epitetet drömmål.
   IFK-chanserna fortsatte med såväl Bergmann Jóhannesson och Levi och även om gästerna från Jämtland mest ägnade sig åt försvarsspel var de inte ofarliga när de väl kom upp i banan.
   1–0 i paus var med mersmak efter en kontrollerande IFK-halvlek.

Den andra halvleken började på ett liknande sätt som den första där inbytte Sead Haksabanovič skapade chans tämligen direkt.
   Däremot var det Östersund som hade halvlekens dittills bästa chans där Isak Pettersson först gjorde en strålande räddning och där Dagerstål på returen kastade sig fram.
   Östersund var på jakt efter ett kvitteringsmål men istället kom 2–0 efter att Alexander Fransson och Nyman samspelat och där efter förstnämnda serverade anfallaren till att bara kunna sätta bredsidan till och placera in matchens andra mål.
   Därefter landade matchen i en lite trevande period där IFK försökte kontrollera och Östersund blev avvärjda av ytterligare en Pettersson-räddning.
   Lite från ingenstans kom reduceringen med dryga kvarten kvar.
   Blair Turgott tog med sig bollen i djupet och hittade nättaket vid den första stolpen.
   Därefter tryckte Östersund på och fick också utdelning med nio minuter kvar. Thomas Isherwood stötte in ett inlägg från vänster som retligt letade sig in bakom Pettersson.
   Matchens sista chans skulle dock IFK få men Haksabanovič avslut täcktes av både en och två försvarare.
   Det blev delad poäng på ett höstkrispigt Östgötaporten under torsdagskvällen.

Hör av Filip Dagerstål säger om matchen här.

IFK Norrköping–Östersunds FK 2–2 (1–0)
Allsvenskan (19:30)
Östgötaporten
Mål: 1–0 (35) Jonathan Levi (pass Ísak Bergmann Jóhannesson), 2–0 (56) Alexander Fransson (Totte Nyman), 1–2 (73) Blair Turgott, 2–2 (79) Thomas Isherwood
Varningar: IFK: (69) Simon Thern. ÖFK: (1) Kalpi Outtara
Domare: Adam Ladebäck
Publik: –
IFK-laget: 1. Isak Pettersson – 18. Linus Wahlqvist, 25. Filip Dagerstål, 2. Henrik Castegren (46’ 99. Sead Haksabanovič), 11. Christopher Telo (22’ 3. Rasmus Lauritsen) – 7. Alexander Fransson (K) (82’ 9. Maic Sema), 6. Eric Smith (63’ 23. Andreas Blomqvist), 21. Simon Thern – 10. Jonathan Levi (64’ 8. Linus Hallenius), 5. Totte Nyman, 27. Ísak Bergmann Jóhannesson
Ej använda ersättare: 29. Julius Lindgren (mv) – 77. Manasse Kusu

Nästa match: Måndagen den 14 september kl. 19:00 borta mot Kalmar FF.