IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

27 april, 2024

Dominant uppvisning i säsongens första seger

IFK Norrköping dominerade, vann och höll nollan när nykomlingen Trelleborgs FF besegrades med 1-0. “Vi var väldigt dominerande”, säger Sofia Hjern efter slutsignal.

IFK Norrköping tog emot Trelleborgs FF till ett soligt PlatinumCars Arena. Det tog någon minut för kamraterna att ta sig in i matchen men när de väl fick tag i den, så släppte de inte mycket på kontrollen. Avsluten och anfallen kom våg efter våg och utdelningen kom efter halvtimmen. Fanny Andersson löpte upp längs kanten och hittade debutanten Vesna Milivojevic bakom sig. Serbaustraliensiskan gjorde inga misstag utan hittade luckan vid bortre till 1-0. Milivojevics första mål för IFK och det första i OBOS Damallsvenskan. Matchbilden från första halvlek upprepar sig i andra och det är flera bollar som precis går utanför, precis blockeras och My Cato slår en i ribban. När det närmar sig slutminuterna så är det fortsatt bara ledning med ett mål och Trelleborg hinner skrämma hemmapubliken. Sam Cary står för en heroisk blockering under tilläggstid och kamraterna kan hålla undan till sin första seger och hållna nolla för säsongen.

Sofia Hjern efter slutsignal:

  • Det känns jätteskönt, alltid skönt att hålla nollan som målvakt och extra kul att ta tre poäng och att vi vinner matchen.
  • Vi är dominerande, hade mycket avslut på mål och var bollförande i större delen av matchen. Vilket gör att jag som målvakt inte var så delaktig, vilket jag ibland kan tycka är svårare när man inte själv är direkt med i matchen, då måste man själv hålla fokus. Det är extra viktigt när de får sina farliga lägen i slutet.

IFK Norrköping – Trelleborgs FF 1-0 (1-0): OBOS Damallsvenskan omgång 3, lördag 27/4 klockan 15:00, PlatinumCars Arena

Mål: 1-0 Vesna Milivojevic 32′

Varningar IFK: Alexandra Hellekant

Startelvan: Sofia Hjern – Elin Rombing, Ebba Handfast, Maja Regnås Valcic, Sam Cary – My Cato, Fanny Andersson – Vesna Milivojevic (90+4′), Wilma Leidhammar, Alexandra Hellekant (63′) – Sara Kanutte Fornes (90+4′)

Ersättare: Filippa Fransson, Freja Lindwall (90+4′), Elsa Burvall, Viktoria Veber, Dana Leskinen, Sabina Ravnell (63′), Molly Wiklander (90+4′)

Publiksiffra: 721

Annonser