IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

9 augusti, 2022

Dilja Zomers lånas in till IFK Norrköping från BK Häcken

IFK Norrköping lånar in den 20-åriga offensiva islänskan Dilja Zomers från BK Häcken. Lånet sträcker sig fram till sista november.

Säsongen 2021 spelade Dilja Zomers 14 matcher i den damallsvenska klubben BK Häcken och stod då för fem mål. Den här säsongen har hon fått mer begränsat med speltid och spelat sex matcher – där hon stått för ett mål hos den nuvarande tabellfyran. Nu vill den spelskickliga och offensiva 20-åringen få chansen att ta nästa steg i karriären genom mer speltid hos IFK Norrköping i Elitettan.

  • Jag kan spela både vänster och höger vinge – men egentligen på alla offensiva positioner. Jag gillar att göra mål och att skapa målchanser, säger Dilja Zomers med ett leende och fortsätter:
  • Jag behöver få mer speltid och IFK Norrköping kom upp som ett alternativ. Jag tycker IFK spelar en bra fotboll som passar min spelstil. Jag ser fram emot att hjälpa laget ta steget till Damallsvenskan.

Vad känner du att du kan bidra med till truppen? 

  • Jag kan bidra med en professionalitet. BK Häcken är ett topplag i Damallsvenskan så vi har ett bra tempo och bra kvalitet på träningarna. Jag tror också att jag kan bidra med kvalitet till offensiven i IFK Norrköping, både mål och målchanser, säger Zomers.

Så här säger IFK:s tränare Tor-Arne Fredheim om 20-åringen.

  • Hon är en spelsklicklig poängspelare med ett bra huvudspel som kommer spetsa till vår trupp ytterligare. I det läget vi befinner oss i nu, med bland annat sjukdomar som förföljt oss i uppstarten, känns det bra att stärka truppen ytterligare. Azuma Bugre är med i Ghanas U20-landslag i Costa Rica månaden ut och med eventuella skador och avstängningar vill vi säkra upp truppen så vi kan fortsätta ha en jämn och hög nivå.

Välkommen till IFK Norrköping, Dilja Zomers! 

Annonser