IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

27 mars, 2020

“Det känns riktigt bra i hjärtat – tack alla!”

Tack vare er – våra fantastiska supportrar – kunde vi idag leverera över 300 matlådor till personalen på Vrinnevisjukhuset. “Tack för er insats – den kommer väl till pass”, säger Malin Åström, funktionsplanerare på Vrinnevisjukhuset.

Under den senaste veckan har vi uppmuntrat våra supportrar att swisha en matlåda från IFK Norrköpings restaurang, “sjukhuslådan”, till personalen till Vrinnevi – och vilket gensvar vi fick. Över 300 sjukhuslådor fick vi ihop som vid lunchtid idag levererades till Vrinnevisjukhuset av tio spelare från IFK Norrköping dam, tränare Anna Eriksson och klubbdirektör Jens Magnusson.

– Personalen jobbar fantastiskt bra och engagerar sig stort – en stor eloge till dem. Det är ett jättestort arbete som pågår, säger Malin Åström, funktionsplanerare på Vrinnevi, om den senaste tiden på sjukhuset.

– Det är fantastiskt att få matlådorna, det är en jättestor resurs. Tack för er insats – den kommer väl till pass.

De 300 matlådorna gick till personalen på flera olika mottagningar på Vrinnevi, bland annat akutmottagningen.

– Det har varit väldigt hastiga svängar och vi har in princip byggt om akuten vid två tillfällen på två veckor. Vi har skapat större lokaler och möjligheter att ta emot svårt sjuka patienter med symptomen. Det har varit en tuff tid, och tuffare tänker vi att det kommer bli, säger Björn Thyrberg, vårdenhetschef på akutmottagningen.

Vi hoppas att det här kan hjälpa er lite. 

– Vi är oerhört tacksamma. All sådan här uppmuntran till personalen gör världens skillnad – det är jättebra och superkul.

Nästa fredag kommer vi att leverera ytterligare matlådor till Vrinnevisjukhuset, som inte kunde ta emot alla vi fått in hittills.

– Jag vill tacka alla som varit med och bidragit till den här kampanjen så att vi har kunnat lämna över 300 matlådor idag till Vrinnevisjukhuset. Det känns helt fantastiskt, och det är ett fantastiskt engagemang för IK Norrköping och framför allt personalen på Vrinnevi som sliter för oss medborgare här varje dag. Det känns riktigt bra i hjärtat – tack alla, säger klubbdirektör Jens Magnusson.

Vill du hjälpa till?

  • Vi åker till Vrinnevi med matlådor nästa fredag igen – om du köper en matlåda från restaurangen, för avhämtning eller på plats, kan du välja att betala 100 kronor istället för 65 kronor. Överskottet går då till matlådorna vi levererar till Vrinnevi.
  • Det går att stötta projektet genom att swisha 65 kronor. Då köper du en matlåda som levereras till sjukhuset.

Swishnummer: 1233364841.

Märk swishbetalningen med “Sjukhuslådan”.

Vem som helst kan nu köpa matlådor, för avhämtning vid entré 1 på Östgötaporten eller för utkörning, från IFK:s restaurang. Klicka HÄR för att läsa mer om det.

Annonser