23 augusti, 2020

“Det känns jäkligt bra just”

Det blev en ny urladdning för IFK Norrköping dam som toppade förra helgens målskörd. Ett tidigt mål satte tonen och trots ett insläppt mål hade serieledaren inga problem att ta tre poäng: “Man märker att vi som lag tagit klivet och verkligen spelar den fotboll vi vill”, säger Molly Wiklander efter 9–1 (5–1) mot Boo FF.

Det blev en eftermiddag där IFK fick en fin utdelning i det offensiva spelet och summerade det hela med att inkassera sin femte raka seger i årets seriespel.
   Att det är ett lag som är duktiga på fasta situationer?
   Det beviset kom efter bara åtta minuter.
   Filippa Sjöbergs hörna nådde pannan på Clara Flenhagen som satte dit ledningsmålet och därifrån gasade IFK.
   Trots att spelet inte riktigt satt som de önskade mot ett högt stående Boo som försökte göra det trångt och svårt föll målen i IFKs favör.
   2–0 kom efter ett Mathilda Holmberg-avslut från vänster och bara ett par minuter senare rundade Lovisa Gustafsson målvakten efter ett friläge och satte 3–0.
   Då hade det gått 20 minuter.
   Det skulle komma mer och det skulle komma mer åt båda hållet.
   Alma Sjödahl slog in en retur till 4–1 innan hemmalagets Lydia Alqass reducerade och gjorde därmed det första målet på IFK säsongen 2020.
   Innan pausvisslan ljöd på Boovallen skulle IFK hitta rätt igen när Sjödahl tog vara på ett passning snett inåt bakåt.

5–1 i halvtid var rättvist där IFK tog vara på sina chanser, letade tålamod och fick möjlighet att sätta bollen i djupet.
   Och de fick nästan samma utdelning i antal i den andra halvleken.
   Holmberg gjorde sitt andra mål när timmen nästan var spelad.
   Mittfältaren dök (som så många gånger förr) upp på den bortre stolpen och stötte in 6–1.
   Och snabba mål under kortare perioder verkar vara ett vinnande IFK-koncept.
   Fyra minuter senare gjorde även Gustafsson sitt andra mål när hon efter just en djupledslöping rullat in bollen vid den första stolpen.
   Därefter klev Molly Wiklander in i handlingen.
   Inbytt i matchminut 70.
   Tvåmålsskytt i minut 78.
   –På det första målet tog jag en djupledslöpning in mot mitten och fick en perfekt boll av Ronja som jag  tog med och sköt ett skott in i bortre. Det gick snabbt, jag var i en närkamp samtidigt som jag sköt så trodde först inte den gick in. Det andra var på en cut back från Ronja tror jag, som jag satte i främre, beskrev Molly 8–1 och 9–1.

Serieledning, fortsatt obesegrade och nio mål framåt – ett facit som ger 15 av 15 inspelade poäng.
   –Det är väldigt roligt att vi är ett lag som kan göra så många mål framåt, även att vi har så många olika målskyttar. Det tror jag är en av våra styrkor att alla oavsett position kan göra mål.
   Hon behövde bara tre minuter på planen för att sätta sitt tredje mål för säsongen.
   –Det kändes väldigt bra att sätta den första bollen efter så kort tid inne på planen. Jag kom in bra i matchen och fick den hjälp jag behövde från laget, så det kändes bra. Jag vågade även ta lite mer egna initiativ både med och utan boll. Så jag är nöjd med min prestation under dagens match.
   Hur kul är det att spela fotboll just nu?
–Det känns jäkligt bra just nu och hur kul som helst att få spela få spela fotboll med det här laget. Det känns som att vi tillsammans tar kliv uppåt hela tiden, vilket är väldigt kul att få vara med om, sa Molly Wiklander.

Boo FF–IFK Norrköping 1–9 (1–5)
Division 1 södra Svealand (5:11)
Boovallen
Mål: 0–1 (8) Clara Flenhagen, 0–2 (18) Mathilda Holmberg, 0–3 (20) Lovisa Gustafsson, 0–4 (23) Alma Sjödahl, 1–4 (31) Lydia Alqass, 1–5 (42) Alma Sjödahl, 1–6 (57) Mathilda Holmberg, 1–7 (63) Lovisa Gustafsson, 1–8 (73) Molly Wiklander, 1–9 (78) Molly Wiklander
Varningar: BOO: (38) Lydia Alqass. IFK: (38) Alma Sjödahl
Domare: Abdul Kadir Ekici
Publik: –
IFK-laget: 1. Sofia Hjern – 24. Irma Cajlakovič (80′ 16. Grace Demir), 20.Selma Cajlakovič, 3. Clara Flenhagen, 18. Alma Ekberg – 10. Alma Sjödahl (70′ 8. Molly Wiklander), 9. Filippa Sjöberg (70′ 7. Ida Andersson), 21. Ebba Sjögren, 6. Mathilda Holmberg – 15. Lovisa Gustafsson (80′ 11. Vanessa Karagöl), 17. Filippa Karlberg (46′ 12. Ronja Karlsson Törnborg)
Ej använda ersättare: 55. Julia Nyström – 31. Tilda Lundström