IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

27 mars, 2021

“Det är många som gör det bra”

Målmässigt blev det en ensidig historia på Platinumcars Arena under lördagseftermiddagen där IFK Norrköping efter en spelmässigt hyfsat jämn första halvlek såg till att avsluta matchen ett par nivåer högre än gästerna från Småland: “Vi är glada över resultatet tack vare att vi möter ett lag som är bra”, sa Rikard Norling efter 5–0 (3–0) mot Jönköpings Södra.

Redan efter 25 sekunder etablerade IFK sitt och matchens första halvlek och med facit i hand var det en fingervisning vart resultatet skulle gå.
   Men chanser saknades inte från varken IFK Norrköping eller Jönköpings Södra.
   Henrik Castegren öppnade målskyttet efter nio minuter där Abdulrazak Ishaqs hörna mötte pannan på den (för dagen) centrala mittfältaren.
   Strax efteråt hade Carl Björk möjlighet men utan att lyckas.
   Det skulle han däremot göra i mitten av halvleken.
   Viktor Agardius slog en delikat passning i djupet till Björk som tog med, tittade upp och med högerfoten placerade in 2–0.
   Men det var knappast så att Jönköping saknade chanser. Ett dubbelläge efter 1–0-målet tvingade Oscar Jansson till en bra räddning.
   Innan halvtid kom också 3–0 efter att Adegbenro varit uppmärksam på en passning från en Jönköpingsspelare som skickade bollen rätt in i gapet. Adegbenro i sin tur tackade och tog emot och placerade in bollen intill stolproten.
   –Första halvleken hade de många fina idéer på hur de försökte lösa upp våra defensiva, sa huvudtränare Rikard Norling om den första halvleken.

I den andra halvleken orkade inte Jönköping stå upp.
   Fem minuter tog det innan Adegbenro gjorde sitt andra mål i matchen.
   Ishaq slog en utsökt passning från egen planhalva där Adegbenro låg millimeter på rätt sida och fri med Frank Pettersson gjorde han inte misstag, rundade målvakten och slog in bollen i öppet mål.
   4–0 gjorde sitt tillsammans med en drös byten efter timmen spelad och därefter sjönk matchen i intensitet.
   Med på sidan fanns David Rosén, Isak Ellbring,Emanuel Chabo och Felix Larsson från IFK:s U19-lag.
   Två av dem fick speltid.
   Chabo var den första som hoppade in och såg också till att skriva ner sig i målprotokollet.
   Maic Sema satte igång en omställning, släppte till Chabo som peggade upp och curlade in 5–0 intill den bortre stolpen.
   –Emanuel är duktig och han har varit med mycket på träning. Även Isak är väldigt ung men man ser att han fotbollsmässigt redan håller på den här nivån, sa Rikard om de två ynglingarna.

Det var en lite återhållsam men nöjd tränare som summerande matchen på innerplan efter slutsignalen.
   –Vi är glada över resultatet tack vare att vi möter ett lag som är bra. Vi lyckas göra tre mål med en stabil elva och avsluta med en väldigt ung elva – förhållandevis var det okej. Med tanke på det är det ett jättebra resultat mot ett jättebra lag.
   Som också berömde ett nytt wingback-par i Ishaq och Egzon Binaku.
   –Man ser på ”Ishi” att det är en position han kan växa in i. Jag är jätteglad för Egzon – han sitter i omklädningsrummet nu efter att ha spelat en timme och inte har några problem med kroppen. Det är jättebra signaler.
   En annan spelare som fick 90 minuter i benen var Björk.
   –Det är många som gör det bra. Carl har sett bra ut på träning och blir bara vassare och vassare och han var bra idag också, sa Rikard Norling

Matchfakta
IFK Norrköping–Jönköpings Södra 5–0 (3–0)
Träningsmatch
Platinumcars Arena
Mål: 1–0 (9) Henrik Castegren (pass Abdulrazak Ishaq), 2–0 (23) Carl Björk (Viktor Agardius), 3–0 (33) Samuel Adegbenro, 4–0 (50) Samuel Adegbenro (Abdulrazak Ishaq)
Varningar: IFK: –. JSIF: (70) Moustafa Zeidan, (77) Fredric Fendrich, (91) Sebastian Crona
Domare: Richard Sundell
Publik: –
IFK-laget: 1. Oscar Jansson (mv) – 6. Linus Wahlqvist (K) (61′ 17. Theo Rask), 4. Marco Lund (83′ 11. Isak Ellbring), 16. Viktor Agardius – 13. Abdulrazak Ishaq, 21. Dino Salihovic (61′ 22. Manasse Kusu), 2. Henrik Castegren, 14. Egzon Binaku (61′ 28. Oliver Stefansson) – 10. Jonathan Levi (61′ 23. Maic Sema), 15. Carl Björk, 9. Samuel Adegbenro (73′ 18. Emanuel Chabo)
Ej använda ersättare: 29. Julius Lindgren (mv) – 3. David Rosén, 20. Felix Larsson

Jimmy Åkesson
jimmy.a.akesson@gmail.com

Annonser