IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

21 september, 2019

“Det är det här jag strävar efter”

I den 78:e minuten bytte Manasse Kusu av Andreas Blomqvist och noterades för sin allsvenska debut.
–Jag har kämpat för det här, sa han efter matchen.

Mittfältaren, med 19 starter i årets division 2 med IF Sylvia, debuterade i A-laget redan förra säsongen med ett inhopp i Svenska Cupen.
   Mot Örebro fick han göra det i Allsvenskan och gjorde därmed sina första minuter i högstaserien.
   –Det känns bra och väldigt roligt. Jag har förtjänat det här och jobbat under en längre period och jag är tacksam över att Jens och de gav mig chansen. Det känns skönt och jag kommer gå hem med glädje, sa Manasse Kusu som också passade på att skicka ett tack till bland annat Alexander Fransson och Totte Nyman – två spelare som hjälpte honom i inledningen av säsongen när det gick lite tyngre.
   Hur gick tankarna när de ropade på dig från bänken?
   –Jag trodde jag skulle få hoppa in de sista två minuterna om man ska vara realistisk. Men det var 15 minuter kvar när de ropade på mig och jag tänkte ’jag kommer att få spela mycket!’.

Han satte upp Henrik Castegren med en fin djupledspassning och hade själv ett läge som han sköt över.
   –Jag borde ha gjort mål men jag är nöjd och jag hoppas att det kommer fler chanser.
   Vad betyder det här inhoppet?
   –Det här betyder att jag ska påbörja någonting stort – någonting är på gång. Det här var början och nu kör vi. Det känns bra och väldigt roligt. Jag har förtjänat det här och jobbat under en längre period och jag är tacksam över att Jens och de gav mig chansen. Det känns skönt och jag kommer gå hem med glädje.
   –Det är det här jag strävar efter och jag jobbar hårt varje dag – jag kommer alltid att fortsätta, sa Manasse Kusu.

Jimmy Åkesson
jimmy.a.akesson@gmail.com

Foto
Peter Holgersson/Bildbyrån

Annonser