2 april, 2023

Delade poäng i premiären

IFK Norrköping och IK Sirius spelade en jämn match i vårsolen på Platinumcars Arena i premiären av allsvenskan 2023.

Peking möttes av ett fantastiskt välkomnande in i den allsvenska säsongen med ett omfattande, vackert tifo och gott tryck från Curva Nordahl.

Första halvlek erbjöd lägen för båda lagen men länge såg det ut att gå till halvtid med jämna smärtor. Sirius tog dock ledningen sent i den första halvleken genom ett skott från högra delen av straffområdet från André Alsanati.

Efter halvtidsvilan lyckades IFK Norrköping kvittera i matchens 65:e minut genom Victor Lind. Ett inspel från vänsterkanten nådde Nyman som efter en tilltrasslad situation fick en tå på bollen så att den nådde Lind. Den unge dansken avlossade ett skott långt ner i målets högra hörn och utanför målvaktens räckvidd.

Målskytten Victor Lind:

• Det känns som att vi spelar en fin första halvlek. Det är synd att vi inte lyckas få in något mål i första halvlek. Men jag tycker vi kommer igen bra i andra halvlek och lyckas då ta med oss en poäng.
  • Det kändes bra att göra mål framför Curva Nordahl. Det kändes väldigt bra, såklart inte bara för mig utan även för laget. Men det viktigaste är att vi tar med oss ett poäng istället för noll.
  • Stämningen var helt fantastisk, allt var över förväntan med fifon och sånger.

IFK Norrköping – IK Sirius 1-1 (0-1): Allsvenskan omgång 1, Platinumcars Arena 2/4

Mål: 0-1 André Alsanati (45+4′), 1-1 Victor Lind (65’)

Varningar:  IFK: Marco Lund, Jesper Ceesay. – Sirius: André Alsanati, Daniel Stensson,  Adam Wikman.

Startelvan: Oscar Jansson –  Daniel Eid, Marco Lund, Niclas Gunnarsson , Mar(46′)cus Baggesen (70’), Jacob Ortmark (26’), Arnor Traustason, Victor Lind (90+1’), Vito Hammershøy-Misrati (70’), Arnór Sigurðsson, Christoffer Nyman.

Ersättare: Yahya Kalley (70’), Jesper Ceesay (26’), Andri Guðjohnsen (70’), Maic Sema(90+1’), Anton Eriksson (46′), Oscar Fritiof Hellichius, Wille Jakobsson, Emil Roback.