29 maj, 2022

Delad poäng mot Elfsborg efter upphämtning av IFK

Jubileumsmatchen började olyckligt för IFK, ett snöpligt ledningsmål blev sedan 0-2 till gästande Elfsborg redan efter 39 minuter. Upphämtningen kom direkt och matchen slutade med 2-2. En böljande tillställning där bägge lag hade kunnat vinna matchen.

125-årskalaset inleddes med starka minuter från IFK. Hemmalaget hade ett klart övertag i spelet men en olycklig styrning från Oliver Zandéns skott gav bortalaget ledningen. Elfsborg kommer in i matchen efteråt och spelet böljar, bägge lag har chanser men det är återigen laget från Borås som gör nästa mål. Ett fint spelmål från Simon Olsson till Rasmus Alm och 0-2 är ett faktum. Vändningen kommer direkt, Totte Nyman nickar in 1-2 och har en tid efteråt ännu en nick som denna gång slår i ribban. Första halvlek summeras 1-2. Ari Skúlason spelade som vänster wingback och har följande att säga om underläget och spelförändringen efteråt:

• Det är ingen bra känsla efter deras 0-2 mål för vi började bra offensivt med många lägen, saknades lite kvalitet i sista passningarna och inläggen bara.
  • Efter de här målen så var vi mer aggressiva, gick upp på våra gubbar och vi försvarare gick upp högre i plan.

Andra halvlek börjar likt den första IFK har trycket men Elfsborg försvarar sig väl. Matchen böljar och Oskar Jansson har flera svettiga räddningar på linjen med blixtsnabba reaktioner. Kvitteringen kommer när Ishaq Abdulrazak kommer fri på högerkanten, hoppar över glidtacklandes försvarare och får in inlägget till Totte Nyman som nickar in sitt andra mål för dagen.

Är Totte den spelare du letar efter när du kan slå ett inlägg?

• Absolut, i mina ögon är han en av de bästa anfallarna i ligan. Desto mer bollar han får desto bättre blir han, synd att han inte gjorde mål på Emans boll då hade han gjort hattrick på huvudet.

Matchen lugnade inte ner sig trots 2-2. Bägge lagen går verkligen för vinst och har varsin ramträff. Elfsborg får ett farligt en mot en läge medan IFK avslutar matchen med att Levi får ett bra frisparksläge som Rönning behöver slänga sig för att rädda. Delad poäng, Skúlason tycker det är rättvist.

• Ja, vi hade lägen som var nära men de hade skott i ribban. Det var jämt, även om vi hade mer boll så var de alltid farliga, vi får nog vara nöjda med den här poängen.

Semestern är nu igång för herrspelarna och Ari ser fram emot semester i Sverige med familjen,

• Det blir mys i Sverige! Åka runt lite i landet, promenera med barnen i skogen och upp till Stockholm en sväng. Kvalitetstid med barnen nu när man inte ska åka iväg med landslaget.

IFK Norrköping – IF Elfsborg: 2-2

Målen: 0-1 Oliver Zandén (12′), 0-2 Rasmus Alm (39′), 1-2 Christoffer Nyman (41′), 2-2 Christoffer Nyman (76′)

Startelvan: Oscar Jansson – Godswill Ekpolo, Linus Wahlqvist Egnell, Filip Dagerstål – Daniel Eid(70´), Jacob Ortmark, Abdulrazaq Ishaq, Ari Freyr Skúlason – Jonathan Levi, Christoffer Nyman, Eman Markovic(70′).

Avbytare: Otto Lindell, Egzon Binaku, Marco Lund, Christopher Telo, Dino Salihovic , Lucas Lima(70′), Maic Sema(70′).

Gula kort: Ishaq, Rømer