11 juni, 2023

Delad poäng mot Djurgården

IFK Norrköping bjöd på tufft motstånd och effektivt målskytte när man gick in i halvlek med 2-1 ledning. Djurgården kvitterade till lika tidigt i andra halvlek och trots rejäl press från hemmalaget kunde IFK hålla undan och hade själv ett flertal lägen som kunde gett alla poäng. Längre ner i texten hittar ni presskonferensen efter slutsignal med huvudtränarna Glen Riddersholm och Thomas Lagerlöf.

Matchen startar med intensitet från bägge lag, IFK:s formation gör att de står något lägre och Djurgården har en del mer initiativ och bollinnehav. IFK vinner hörna och Victor Lind slår den kort till Niklas Gunnarsson som slår den direkt tillbaka till dansken. Inlägget kommer mot bortre ytan och Marco Lund tränger sig fram och styr bollen i mål, det första målet för mittbacken i IFK Norrköping. Bara minuter senare skriver Lind in sig själv i handlingarna igen. På en kontring slår han en djupledsboll till Andri Gudjohnsen, Jacob Widell Zetterström i Djurgårdens mål rusar ut och rensar men bollen kommer till en yta precis framför Lind. Victor gör inga misstag utan slår in bollen i tom kasse till 2-0. Djurgården hämtar tyvärr upp kort efter, på en frispark till Djurgården nickskarvar Gudjohnsen bollen in i eget mål.

I andra halvlek tar Djurgården tag i matchen direkt och får 2-2 kvitteringen redan i 48:e minuten när Marcus Danielsson nickar in en hörna. Tempot dras inte ner utan IFK hamnar i en tuffare period där Djurgården har ett stort spelövertag. Bollar stångas undan och sparkas iväg när IFK lider sig igenom en längre period. Man kommer ut på andra sidan och när Djurgården tröttnat så skapar man ett par chanser själva. Till exempel när Vito Hammershöy-Mistratis letar efter bortre hörnet men avslutar i stolpen. Domaren blåser efter sex minuters tilläggstid och vårsäsongen är därmed färdigspelad för IFK Norrköpings herrlag.

Jacob Ortmark om första halvlek:

• I första halvlek är vi påkopplade, alla vet vad en ska göra och genomför matchplanen rikt. Lagets attityd är bra och vi slår inte borta bollen när vi får den, jag önskar vi hade varit lite bättre på det i andra.

Djurgården pressar på rejält i öppningen av andra där de också kvitterar, hur upplevde du den delen av matchen?

• Trycket märks men med ett 5-3-2 så är det svårt för dem att komma igenom, det kändes stabilt. Stundtals väldigt bra, 2-2 är synd men spelmässigt bra och Oscar gör flera bra räddningar.

Deras tryck avtar en del mot slutet och ni kan själva skapa en del lägen, hur nära var vi vinsten?

• Det är en stolpe iväg för vår del samtidigt som de också har lägen, en jämn match som får ett rättvist resultat. Men det är ändå lite surt med tanke på vår ledning.

Djurgårdens IF – IFK Norrköping 2-2 (1-2): Allsvenskan omgång 12, Tele2 Arena, 11/6 2023.

Mål: Marco Lund 0-1 (27′), Victor Lind 0-2 (34′), Andri Gudjohnsen 1-2 (självmål 39′), Marcus Danielsson 2-2 (48′)

Varningar IFK: Marco Lund, Anton Eriksson

Startelvan: Oscar Jansson – Daniel Eid, Marco Lund, Niklas Gunnarsson, Anton Eriksson, Yahya Kalley (62′) – Arnór Traustason, Jacob Ortmark, Vito Hammershöy-Mistrati – Victor Lind (76′), Andri Gudjohnsen (87′)

Ersättare: Wille Jakobsson, Kojo Peprah Oppong, Fritiof Hellichius, Ari Skúlason (62′), Maic Sema, Kristoffer Khazeni (76′), Laorent Shabani, Christoffer Nyman (87′)