2 juli, 2023

Delad poäng mot BK Häcken i återstarten

IFK Norrköping vände underläge till ledning men fick slutligen nöja sig med en poäng i sin återstart av Allsvenskan mot regerande mästarna BK Häcken. Längre ner i texten hittar ni presskonferensen med huvudtränarna Glen Riddersholm och Se hela presskonferensen med Glen Riddersholm och Per Mattias Høgmo.

IFK Norrköping återstartade Allsvenskan för egen del genom att möta regerande mästarna Häcken. Tabelltrean från Hisingen öppnade starkast och fick utdelning. På frispark slår Samuel Gustavsson ett fint inlägg som Even Hovland dundrar in med skallen bakom Jansson. Tungt för IFK som försvarat sig lugnt och metodiskt hittills. Häcken försöker med fler offensiva räder men hemmalaget håller undan. Kristoffer Khazeni tvingas till ett tidigt byte och Laorent Shabani kommer in i hans ställe. I slutet av halvleken kommer IFK upp i plan och Victor Lind hittar Vito Hammershøy-Mistrati i boxen med en passning snett inåt bakåt, touchen blir inte riktigt som dansken vill och när avslutet kommer ligger Even Hovland utsträckt och täcker ut skottet som sedan nickas undan av bortalagets Kristoffer Lund. IFK testar en hörnvariant men Baggesens skott täcks, bollen studsar omkring och Marco Lund, i sin brytning, får bollen att studsa fram till Arnór Traustason. Islänningen får den renaste träff man kan få och bollen skjuts som ur en kanon upp i krysset till 1-1. Första halvlekens sista aktion.

Andra halvleken börjar bättre för IFK, två avslut på kort tid och sen får hemmalaget ta ledningen. Arnór stöter upp i plan och vinner boll samt väggspelar med Vito så att han får ta med sig bollen i fart framåt. Passningen går till Totte Nyman som tar med den ut till kortsidan, han lyckas precis få fram bollen förbi sin försvarare och slå den in i box. Bollen går på Hovland och studsar fram på Abrahamsson i målet och studsar ut igen, Victor Lind är snabbt framme och stöter bollen inte en men två gånger och får tillslut in den i nät. Knappast vackert men välbehövligt tidigt in i andra halvlek. Ledning står sig tyvärr bara några minuter. Samuel Gustavsson bredsidar in 2-2 efter att ha fått passningen i box av Kristoffer Lund. Victor Lind fortsätter skriva in sig själv i handlingen, två dragningar åt varsitt håll ger honom chansen att skjuta med högerfoten på sidan av boxen men avslutet saknar kvalité och Abrahamsson kan enkelt rädda. Det är två trötta lag som inte förvaltar matchens sista chanser, sist får Laorent Shabani chansen men skottet som ämnas för bortre krysset stannar på Abrahamsson och matchen blåses av kort därefter.

Jacob Ortmark efter 2-2 drabbningen

• Vi behåller lugnet när vi får bollen idag och har ett stabilt försvarsspel när vi står lågt. Vi hamnar inte heller i så många situationer när vi står väldigt lågt, vilket är bra. När vi får tag i bollen är det stundtals bra också. Överlag godkänt.
    • Det var en jämn match därute och 2-2 var ett rättvist resultat, lite marginal på vår sida så hade kunnat ta tre poäng också.

IFK Norrköping – BK Häcken 2-2 (1-1): Allsvenskan omgång 13, Platinumcars Arena, 2/7 2023.

Mål: 0-1 Even Hovland (14′), 1-1 Arnór Traustason (45+3′), 2-1 Victor Lind (51′), 2-2 Samuel Gustavsson (56′)

Varningar IFK: Jacob Ortmark

Startelvan: Oscar Jansson – Daniel Eid, Marco, Anton Eriksson, Marcus Baggesen (82′) – Vito Hammershöy-Mistrati (65′), Jacob Ortmark, Arnór Traustason (65′) – Kristoffer Khazeni (25′), Christoffer Nyman, Victor Lind (82′)

Ersättare: Wille Jakobsson, Niklas Gunnarsson (82′), Yahya Kalley (82′), Ari Skúlason (65′), Elvis Lindkvist, Maic Sema, Laorent Shabani (25′), Emil Roback, Andri Gudjohnsen (65′)