14 maj, 2022

Delad poäng i Växjö efter tidigt mål av Lovisa Gustafsson

Det blev delad poäng på Visma Arena i Växjö. Ett tidigt mål av Lovisa Gustafsson räckte tyvärr inte hela vägen fram när hemmalaget reducerade på hörna tidigt i andra halvlek.

En solig dag var det när IFK Norrköping reste till Växjö för att bärga hem den tredje raka segern. IFK startade matchen mycket bra och var närmast dominanta de första tio minuterna av matchen. Lovisa Gustafsson kämpade hårt matchen igenom, hennes aggressiva spelstil fick utdelning tidigt när hon i sjätte matchminuten slår in bollen i mål. Med försvarares rygg framför sig snor hon runt med högerbenet och får precis fram tillräckligt mycket fot för att slå in bollen i högra hörnet. Anfallaren själv utvecklar,

• Jag ser att bollen är i luften och att det är ett bra läge för mig att gå upp i rygg, jag testar att avsluta innan hon får kontroll på situationen och lyckas placera den i hörnet.

Gustafsson är i en otrolig målform, femte målet den här säsongen och mål i tre raka matcher. Formen förklarar hon är en kombination av flera saker.

• Det beror på hårt jobb i träning och att jag får spela. Vi spelar ihop oss mer och mer som lag vilket även jag får fördelar av. Sen är självförtroendet bra vilket också gör sitt.

IFK är fortsatt offensiva i några minuter till men resten av halvleken styrs i regel av Växjö som slår in en mängd inlägg som IFK försvarar sig väl emot.

• Växjö kommer in i matchen och enligt plan så ville vi ligga lågt när de hade boll och ligga högt när vi hade boll. Det är förklaringen bakom våra första tio minuter och resten av matchen.

Växjö har matchen igenom fått en hel del hörnor och det är där de i början av andra halvlek hittar sin reducering. Olivia Mattsson är framme med pannan och gör 1-1 i 53e matchminuten. IFK har två vassa chanser i slutet av matchen Gustafsson själv testar avslut från lång distans som målvakten slår ut till hörna. Clara Flenhagen är högst upp på samma hörna och nickar bollen i en båge som slutar i stolpen. Bara minuter efteråt blåses matchen av och det blir varsin poäng för lagen.

• Resultatet är ganska ok, de ligger på bra och har många hörnor. Försvaret gör en bra match som håller oss i matchen. Växjö hade kunnat vinna den, samtidigt som våra två aktioner sent i matchen hade kunnat göra oss till segrare, avslutar Lovisa.

Växjö DFF – IFK Norrköping 1-1

Målen: 6′ Gustafsson, 53′ Mattsson

Startelvan:  Hjern – I. Cajlakovic, S. Cajlakovic, Flenhagen, Handfast – Burvall, Cato, Wiklander – Gustafsson, Johansson, Ravnell

Avbytare:  Berggården, Jeppson, Asperot(65′), Bugre, Berggren(65′), Egeriis(73′)

Gula kort: Egeriis