16 mars, 2024

Delad poäng i dagens träningsmatch

Dagens träningsmatch mot IFK Värnamo slutade 1-1 efter tidiga mål av Tim Prica respektive bortalagets Calle Johansson. “Tycker att vi gav oss chansen att vinna idag”, säger Andreas Alm efter slutsignal.

Matchen inleddes i ett högt tempo från bägge lag och efter bara fyra spelade minuter var nollan spräckt. Tim Prica vann boll i offensivt straffområde, vände upp och avslutade via täckande försvarare. Trassligt, härligt och 1-0 till IFK.

Dryga fem minuter senare kvitterade Värnamo, det genom Calle Johansson som var påpasslig på en frisparksretur.

Den halvlek som följde var böljande och jämn med chanser åt båda håll, även om Värnamo kontrollerade bollinnehavet.

Andra halvleken tog hemmalaget över bollinnehavet och tvingade stundtals Värnamo att falla djupt. IFK Norrköping hade flera chanser att ta ledningen, men i vägen stod såväl bortamålvakt som ribba.

Efter 90 spelade minuter blåstes matchen av till resultatet 1-1.

Andreas Alm efter slutsignal:

• Man kan få ut mycket av en träningsmatch och jag tycker att vi drev upp tempot i matchen vilket var bra. Vi såg också till att vi fick träna på både försvars- och anfallsspel utifrån lite annorlunda lösningar än vi haft tidigare, vilket var intressant.

Från sidlinjen upplevdes det som två väldigt olika halvlekar, håller du med?

• Det blev olika utifrån att Värnamo hade en period i första halvlek där dem hade det bollinnehav de ofta har i matcherna, medan vi i andra halvlek hade det motsvarande. Det är så små detaljer som avgör vilka som är på bollen, ofta avgörs det av vilket lag som lyckas vara mest noggranna och smarta med bollen. Jag tycker att vi är bättre i andra halvlek helt klart, men att vi gör många bra saker även i första halvlek.