1 maj, 2023

Delad poäng i Göteborg

En jämn match slutade med delad poäng i Göteborg. ”Tycker vi visar bra karaktär matchen igenom”, säger Niklas Gunnarsson efter matchen. Presskonferensen med huvudtränarna Glen Riddersholm och Alexander Tengryd hittar ni längst ner i artikeln.

Hemmalaget inledde starkast och tryckte tidigt på för ledningsmålet som –  bara efter 7 minuter – kom. Sebastian Ohlsson var vaken på ett inspel och slog bollen förbi Oscar Jansson. Underläge för Peking.

Efter ledningsmålet mattades tempot. I takt med det tog sig också Norrköping mer och mer in i matchen. Mer boll, mer chanser.

Drygt 20 minuter efter Blåvitts ledningsmål gav det också resultat. Totte Nyman var vaken på Baggesens retur och petade in kvitteringen.

1-1, och oavgjort i paus.

Andra halvleken fortsatte på inslagen väg. IFK Göteborg kom ut frenetiskt, IFK Norrköping växte in i halvleken.

Andra halvleken blev mållös – och IFK Norrköping lämnar Göteborg med 1 poäng.

Niklas Gunnarsson efter slutsignal:

Om att spela fotboll igen
  •  Grym känsla, skönt att kroppen kändes bra. Vi är inte nöjda, vi hade förstås velat ha tre poäng, men jag tycker vi visar bra karaktär matchen igenom.
Om matchen som varit
  • Vi har lite problem de första 10-15 minuterna, blåvitt är bra och får ett bra tryck. Vi får slita lite, men vi lyckas komma bra in i matchen. Det är rättvist att det slutar 1-1.
Om det täta spelschemat
  • Nu är det viktigt att vi alla sover bra, äter bra, vilar bra. Det blir det viktiga, avslutar Niklas.

IFK Göteborg – IFK Norrköping: 1-1, Allsvenskan,1 maj 2023, omgång 5, Gamla Ullevi, discovery+.

Målen: Sebastian Ohlsson 7’, Totte Nyman 27’

Startelvan: Oscar Jansson – Yahya Kalley (72’), Niklas Gunnarsson, Anton Eriksson Marcus Baggesen – Jesper Ceesay, Arnór Traustason, Jacob Ortmark – Viktor Lind (82’), Arnór Sigurdsson, Christoffer Nyman

Ersättare: Wille Jakobsson, Kojo Peprah Oppong, Maic Sema, Kristoffer Khazeni (72’), Andri Gudjohnsen (82’), Emil Roback, Stephen Bolma, Ari Skúlason, Frithiof Hellichius.