18 februari, 2024

Delad poäng i cuppremiären mot Brage

IFK Norrköping inledde Svenska Cupens gruppspel med att spela 1-1 lika mot IK Brage som fick sin kvittering sent in i andra halvlek.

Första halvlek var en relativt jämn tillställning men kamraterna hade den vassaste chansen. Arnór Traustasons förvaltar frispark i ett mycket bra läge men drar den dessvärre i stolpen, Totte hugger på returen men avslutet räddas på mållinjen. Bägge lagen skapar sina halvchanser men första halvlek avslutas utan att någon mer nämnvärd chans skapas.

I andra halvlek kommer IFK ta en tydligare roll i matchen och lyckas skapa perioder där de tynger ner Brage. I en sådan period får IFK utväxling. Ismet Lushakus hörna träffar försvarande spelare på handen och domaren pekar på straffpunkten. Traustason stegar upp men hans avslut räddas av Viktor Frodig som med en hand lyckas fånga upp bollen. IFK tuggar vidare och man får tillslut spräcka matchens nolla. Daniel Eid hittar en genomskärare till Arnór som möter upp och skarvar bollen bakom sig i en yta där Totte kommer löpandes fram, anfallaren avslutar kyligt in bollen bakom en utrusande Frodig i målet. Brage är piskade att hitta sin kvittering och de lyckas skapa farligheter. Oscar Jansson står för två vassa räddningar på kort tid men det tredje avslutet går in efter att ha nickats i stolpen. Kamraterna jagar nytt ledningsmål och Traustason får passningen av Sigurgeirsson och kan stega upp i plan, han dras snabbt omkull bakifrån och får motståndaren över sig tumultartat. Domaren delar ut varning till Brages spelare medan Arnór direkt visas ut. Lika resultat står sig till slutvisslan.

Huvudtränare Andreas Alm efter slutsignal:

• Sett till hela matchen är det ett logiskt resultat, jag brukar akta mig för att säga rättvis för fotbollsresultat är alltid rättvisa. Logiska kanske de inte alltid är däremot men här tycker jag det är ett ganska logiskt resultat. Vi missar en straff och det har man sällan råd med i den här typer av match när man startar upp säsongen.

Det känns som att vi kommer närmare farligheter i andra halvlek, vi får straff och Totte slår in 1-0 samtidigt som de får sin kvittering. Hur tänker du kring andra halvlek?

• Jag tycker vi är bättre i många moment i den andra halvleken men jag tror säkert att chanserna i första är minst lika stora, vi har ju några jättechanser i första delen av första halvlek men totalt sett är vi mer sammansatta i andra halvlek. Sen är det perioden före målet där jag känner att dit behöver vi inte hamna. Vi behöver inte hamna där när vi leder med 1-0, om inte utspridda så är vi ur position, för lätt ur position och det behöver vi inte bjuda på.

IFK Norrköping–IK Brage 1–1 (0–0): Svenska Cupens gruppspel, söndag 18 februari, Platinumcars Arena.

Mål: 1-0 Christoffer Nyman (71′), 1-1 Johan Arvidsson (85′)

Varningar: Alexander Zetterström (33′), Laorent Shabani (58′), Henry Sletsjøe (90+1´)

Utvisningar: Arnór Traustason (90+1′)

Startelva: Oscar Jansson – Daniel Eid, Isak Ssewankambo, Max Watson, Marcus Baggesen (90′) – Arnór Traustason, Ismet Lushaku (81′) – Carl Björk (68′), Stephen Bolma (68′), Laorent Shabani – Christoffer Nyman (K) (90′).

Ersättare: David Andersson, Amadeus Sögaard, Yahya Kalley (90′), Dino Salihovic (81′), Jesper Ceesay (68′), Ture Sandberg, Daniel Burubwa, Isak Andri Sigurgeirsson (68′), Leo Jonsson (90′).