17 september, 2022

Delad poäng hemma mot Kalmar FF

IFK Norrköping inledde målskyttet i en match som kom att bli mycket jämn. Efter två halvlekar hade Kalmar hunnit kvittera dubbelt, och när domaren till sist blåste av matchen fastslogs resultatet 2-2. “Vi kan utveckla en hel del”, säger Andri Gudjohnsen om prestationen.

Matchen inleddes av ett Norrköping som pressade högt, vilket gav en del chanser till de båda lagen. Kalmar kontrade. IFK höll bollen. I den 24:e minuten slog debutanten Fritiof Hellichius en crossboll mot Viktor Agardius som nickade bollen inåt straffområdet, där fanns Totte Nyman som på en retur kunde slå in bollen, 1-0. Därefter tog Kalmar över bollinnehavet, och IFK:s press mattades av. I den 29:e minuten har Kalmar ett jätteläge att kvittera, men Oscar Jansson, som tvingades göra en jätteräddning, stod emot. IFK kunde gå på halvtidsvila i ledning.

Bara ett par minuter in i den andra halvleken kvitterade Kalmar genom Sebastian Nanasi – som från distans placerade bollen i Oscar Janssons vänstra hörn. Efter det följde en jämn halvlek där omställningar och chanser för de båda lagen avlöste varandra. I matchminut 59′ byts Andri Gudjohnsen in, och bara sekunder efter det gör han också 2-1 målet. Hans första mål som IFK spelare.

• Det var fantastiskt, känns bra att göra mål så snabbt och direkt kunna hjälpa laget. Dessutom att få göra det framför Curvan, otroligt, säger Andri om målet.

IFK får därefter försvara en 2-1 ledning mot ett forcerande Kalmar som skapade en hel del chanser i matchens slutskede. I den 86:e minuten gjorde Axel Lindahl kvitteringsmålet, målet som också blev det sista i matchen, som slutar med delad poäng och 2-2.

• Vi kan utveckla en hel del, sen tycker jag inte att vi gör en dålig match – men vi kan utveckla en hel del. Vi lyckas göra två mål vilket är bra, men vi ska kunna hålla emot och behålla ledningen. Andra matchen i rad när vi har en ledning och tyvärr tappar den – så det är definitivt något att titta på, säger Andri om matchen i dess helhet.

Vad är det som gör att ni inte klarar av att behålla ledningen?

• Jag skulle inte säga att det är något specifikt – det har ju varit lite svårare situationer. Vi har inte så ofta den här säsongen haft chansen att försvara ledningar. Vi gjorde det väldigt bra mot Hammarby, så kanske att vi får titta på vad vi gjorde där och då. Jag tror på en annan mentalitet när vi tar ledningen, att istället leta efter nästa mål, och sen nästa efter det, avslutar Andri.

IFK Norrköping – Kalmar FF 2-2, Allsvenskan, 17/9, Platinumcars Arena

Mål: Nyman 24′, Nanasi 46′, Gudjohnsen 59′, Lindahl 86′

Startelva: Oscar Jansson – Viktor Agardius 87′, Anton Eriksson, Linus Wahlqvist 75′, Daniel Eid  – Arnor Traustason, Ari Skulason, Fritiof Hellichius 59′ – Arnor Sigurdsson, Christoffer Nyman, Laorent Shabani

Avbytare: Andri Gudjohnsen 59′, Egzon Binaku 87′, Wille Jakobsson, Christopher Telo 75′, Edvin Tellgren, Noel Sernelius, Emanuel Chabo

Varningar: Laorent Shabani 88′, Egzon Binaku 89′