IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

4 februari, 2023

Defensiv stabilitet gav 0-0 mot Djurgården

IFK Norrköping välkomnade Djurgårdens IF i sin första träningsmatch för säsongen. En jämn tillställning slutade 0-0. “För att vara första träningsmatchen så är det bra”, summerar assisterande tränare Taylor Townsend.

I Tor-Arne Fredheims frånvaro stod assisterande tränare Christin “Chippet” Lilja och Taylor Townsend på linjen i damlagets första träningsmatch. Laget har flera spelare borta efter sjukdom och skador men tre nyförvärv startade i Koivisto, Woeller och Sakaki.

Djurgårdens IF började starkast och IFK var lite väl försiktiga men växte in efter ett tag in i matchen. Bortalaget förblev det spelledande laget men hade problem att hitta igenom till bra lägen. Ett handfull chanser som försvararna och Sofia Hjern kunde lösa utan större problem. IFK bröt igenom på kanterna där Molly Wiklander och Jennie Egeriis lyckades ta sig förbi sin bevakning, inläggen fastnade dock oftast på försvarare eller i famnen på landslagsmålvakten Hedvig Lindahl. Nämnda målvakt gav en rättvänd Jennie Egeriis en bra chans att göra matchens första mål efter en grov felpass men yttern fick inte utdelning.

Egeriis flyttas ner som wingback direkt i andra halvlek när Cato byts in för Sakaki och tar över ytterposition. Djurgården gör flera byten en bit in i andra men matchen ändrar inte riktigt karaktär förutom att IFK får en del fasta situationer högt upp i plan. De sista minuterna av matchen påverkas mycket av spelarnas utmattning och nu får även nyförvärven Stina Dahl Forslund och Viktoria Veber äntra plan innan matchen blåses av.

 

Taylor Townsend om träningsmatchen:

  • För att vara första träningsmatchen så är det bra, formationen satt som planerat och vi höll typ matchplanen men jag önskar att vi kunde vara mer offensiva.
  • Wilma blev ganska ensam, hon kände nog att det var en lång och utmattande match där hon behövde samla bollar och fördela dem istället för att vara på plats i boxen. Hon skötte det dock väldigt bra.
  • Defensiven satt nästan helt som planerat och viktigt var det att vi inte släppte in något mål. Vi var fysiska och gjorde jobbet.
  • Nästa match ska vi försöka bli mer offensiva, bli mer som vi var i slutet av förra säsongen, att äga boll, fördela den i väntan på rätt läge att attackera.

 

IFK Norrköping – Djurgårdens IF 0-0

Startelvan IFK: Hjern – S. Cajlakovic, Woeller (81′), Handfast – I. Cajlakovic, Bugre (81′), Koivisto, Sakaki (46′) – Wiklander (77′), Leidhammar, Egeriis

Bänk: Nayler, Nyström, Flenhagen (81′), Veber (81′), Cato (46′), Dahl Forslund (77′), Alvberger

Annonser