IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

4 mars, 2022

De Brito inför gruppspelsfinalen mot Varbergs BoIS: “En speciell match för mig”

Förutsättningarna inför lördagens möte med Varbergs BoIS är solklara. Det är vinna som gäller för IFK Norrköping för att få fortsätta spela Svenska Cupen 2022. “Vi behöver ha en bra rörelse och kvalitet i passningsspelet. Sen gäller det bara att göra vad som krävs för att vinna”, säger Jean Carlos De Brito.

Solen skiner starkt över Platinumcars Arena och det är en avslappad känsla i IFK Norrköpings trupp. Jean Carlos De Brito har precis slipat på detaljerna i en inläggsövning när han går av planen med ett leende, kisandes mot solen.

  • Det har känts väldigt bra sedan jag tog klivet in i IFK. Spelarna har hjälpt mig komma in i allting bra och jag har Lucas Lima här som är från Brasilien också som kan hjälpa mig med att översätta om det behövs. Tränarna har en bra dialog med mig och även de andra spelarna, det känns jättebra, säger han och ler stort igen.

De Brito har kommit in bra i laget med sin kvickhet och teknik i IFK Norrköping. Mot Sollentuna FK i den senaste cupmatchen var han en av målskyttarna i 4-0-segern och självförtroendet växer starkare för varje dag som går.

  • Jag gillar hur vi spelar och jag känner att jag kan hjälpa laget, säger han.

Nu väntar hans tidigare klubb Varbergs BoIS i en gruppspelsfinal i Svenska Cupen. Vinner IFK är det fortsatt spel som gäller – en förlust innebär istället att det är Varberg som går vidare.

  • Det är en speciell match för mig eftersom jag känner de flesta spelarna. Att möta tränaren Joakim Persson är också speciellt för mig. Det är också en svår match då vi måste vinna den, säger De Brito.

Är det något du kan dra nytta av på grund av att du spelade med Varberg förra säsongen? 

  • Jag känner alla spelarna och tror det kommer vara enklare för mig. Men vi får väl se, säger han och skrattar.
  • Det är som sagt en svår match. De vill vinna och vi vill vinna. Och de känner ju mig som spelare också.

Är det något speciellt du tycker att ni behöver fokusera på för att kunna vinna matchen? 

  • Nu spelar vi på hemmaplan vilket är skönt. Vi behöver ha en bra rörelse och kvalitet i passningsspelet. Sen gäller det bara att göra vad som krävs för att vinna.

IFK NORRKÖPING-VARBERGS BOIS, LÖRDAG 5 MARS KLOCKAN 15.15, PLATINUMCARS ARENA, CMORE. 

Grupp 7: Varbergs BoIS har sex poäng, IFK Norrköping fyra, Östers IF en och Sollentuna FK noll. 

Annonser