IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

13 januari, 2022

De Brito: “Att hjälpa laget är det viktigaste”

IFK Norrköpings andra nyförvärv är på plats. “Jag är mycket glad över att få komma till IFK Norrköping”, säger Jean Carlos de Brito.

Brasilianaren Jean Carlos de Brito började spela fotboll i Goias i hemstaden. Sedan dess har han hunnit med att spela för ett antal klubbar i Brasilien och spanska Osasuna innan flytten till Sverige för tre år sedan.

Efter två år i Hammarby IF gjorde Brito en lyckad flytt till Varbergs Bois.

  • Jag har spelat vänsterback och vänster wingback, men jag kan också spela i en mer defensiv roll till vänster. Jag är en spelare som alltid vill vinna och jobba hårt. Att hjälpa laget är det viktigaste, säger de Brito.

Under sina år i Allsvenskan har han hunnit med att möta IFK Norrköping på hans nya hemmaarena, och han har blivit imponerad av stödet.

  • Supportrarna är otroligt viktiga för oss spelare – att man känner att man har stödet. Det kändes verkligen att IFK får det och det är som att möta en extra spelare. Jag ser fram emot att få spela framför supportrarna.

Nyförvävet ska under morgondagen få träffa sina nya lagkamrater, och han blev glatt överraskad när han fick veta att det finns två portugistalande spelare i laget (Lucas Lima och Christopher Telo).

  • Jag blev mycket glad nu när jag fick höra det, ingen i mina tidigare svenska klubbar har kunnat portugisiska. Det underlättar när man ska komma in i kulturen och laget att man har några man kan kommunicera på sitt språk med.

De Brito har redan hunnit med att träffa delar av ledarstaben, och har fått ett bra intryck av Rikard Norling.

  • Rikard är en väldigt meriterad tränare som tränat flera bra lag i Sverige. Han har erfarenheten för att kunna hantera laget och det ska bli kul att få jobba med honom. Jag ser väldigt mycket fram emot att få köra igång.

 

Annonser