IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

2 augusti, 2019

David Mitov Nilsson lämnar IFK Norrköping

Nu står det klart att David Mitov Nilsson lämnar IFK Norrköping för det allsvenska laget GIF Sundsvall.

Den 28-årige målvakten har varit i IFK Norrköping sedan barnsben och varit en del av A-truppen i elva år. Under dessa år har Mitov noterats för 115 allsvenska matcher med stjärnan på bröstet. Efter succésäsongen 2015 med SM-guld och nio hållna nollor drabbades han av en rad oturliga skador som saboterade stora delar av 2016 och 2017 samt delar av 2018.

   –David Mitov Nilsson har varit med och byggt upp det IFK som råder idag och det är vi väldigt tacksamma för. Efter SM-guldet 2015 har David var otursförföljd med flera skador men har under en längre tid har han varit helt frisk och är tillbaka i väldigt bra form. Vi vill därför tillgodose Davids önskan om att få vara en förstamålvakt i Allsvenskan, säger Jens Gustafsson.

 

Jens fortsätter:

   –David Mitov Nilsson har arbetat hårt trots den hårda konkurrensen i IFK Norrköping. Han har varit en exemplarisk spelare på det sättet att han har stöttat och hjälpt hela laget med sin goda attityd. Vi önskar David Mitov Nilsson varmt välkommen till IFK Norrköping i framtiden, avslutar Jens.

 

I och med att David Mitov Nilsson lämnar så tar IFK Norrköping in Andreas Vaikla. Det är ett ansikte som är välbekant i Norrköping. Andreas Vaikla kom till IFK Norrköping 2015 och gjorde 13 allsvenska matcher för föreningen 2016 innan han lämnade IFK efter säsongen.

 

David lämnar nu alltså för GIF Sundsvall som för närvarande slåss i botten av den allsvenska tabellen. Här är hans egna ord:

 

“Allting började med ett inhopp på Stadsparksvallen i Jönköping. Ett rött kort på Nuredin Bakiu 2009 i Superettan gjorde att jag fick debutera på riktigt för IFK Norrköping. Jag var 18 år. Elva A-lagssäsonger senare är det dags för ett nytt kapitel.

 

Det har varit en dröm att få spela för IFK Norrköpings A-lag och det har varit det sen jag var en liten grabb. Från träningsläger på Åland, som vi fick genom att vinna Östgötacupen, till Champions League- och Europa League-kval. Men det mest fantastiska som jag aldrig någonsin kommer glömma är vårat otroliga år 2015. Året då ingen trodde på oss och vi motbevisade alla. SM-Guldet är det stoltaste ögonblicket i mitt liv. Att få lyckas vinna och vara bäst i Sverige med sin moderklubb kommer alltid ligga mig närmast hjärtat. När jag stod på Tyska torget och blickade ut över de 20.000 supportrar som tog emot oss. Det glömmer jag aldrig. Tack för den upplevelsen.

 

Med detta sagt vill jag även tacka spelare, ledare, personal och supportrar för dessa 22 år som jag tillbringat i klubben. Det har och kommer alltid vara en ära att få ha representerat denna fantastiska förening. Vi kommer ses igen, antingen på planen eller på läktaren.”

 

På återseende – David Mitov Nilsson.

 

 

IFK Norrköping önskar David Mitov Nilsson stort lycka till i sin fortsatta karriär!

Annonser