IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

29 februari, 2024

David Iwung förstärker kommunikationsavdelningen

I över 20 år har han följt i stort sett varje steg IFK tagit. Sett hundratals träningar och matcher, bevakat presskonferenser och träningsläger, intervjuat tränare, spelare, supportrar, sportchefer och ordföranden, skrivit tusentals artiklar och krönikor. Nu byter sportjournalisten David Iwung planhalva.
  • Jag har varit så nära organisationen man kan vara utan att vara i den. Nu tar jag klivet över till IFK på riktigt. Det ser jag väldigt mycket fram emot. Även om jag i min roll som journalist behövt granska IFK många gånger under åren så har hjärtat för klubben alltid funnits där. Det är oundvikligt att helt kapa det känslomässiga bandet som osunt idrottsintresserad Norrköpingskille, säger David Iwung, som kliver in som medieproducent och kommunikatör i IFK Norrköping.

44-åringen vet mycket väl vad kamratföreningen betyder för staden och dess invånare. Han är inte bara född och uppvuxen i Norrköping, han har spelat för föreningen upp till junioråldern och följt IFK hela livet. Pappa Tommy vann SM-guld som assisterande tränare 1991 med IFK-juniorerna och det finns ett par B-lagsmatcher på egna meritlistan.

  • Jag har hängt på “Parken” sedan jag var liten grabb. Efter att ha spelat i tre år på collegenivå i North Carolina i USA la jag av när jag kom hem. Jag var inte tillräckligt bra för att bli elitspelare, så jag började bevaka spelet från sidlinjen som journalist istället.

Efter snart 23 år som sportjournalist åt lokaltidningarna Folkbladet och Norrköpings Tidningar, med en avstickare till Expressen, är han redo för något nytt. Med sig tar han allt han lärt sig om klubben i med- och motgång – och ett driv att hålla supportrarna ständigt uppdaterade.

  • Om man kan få supportrarna att känna sig ännu mer nära föreningen är det självklart ett driv, men också att putsa fram IFK:s säregna varumärke och fantastiska historia. Supportrarna är med och driver IFK framåt, man vill ge dem allt och lite till. Sedan är CSR-projektet och Fotbollsfamiljen två saker som förtjänar lite mer ljus och fler rubriker, så där hoppas jag kunna lägga lite krut också, säger David Iwung.

Iwung påbörjar sin tjänst senast i mitten av april och kommer framför allt att jobba med IFK Norrköpings representationslag.

  • Det är en drömrekrytering för oss, det finns inget annat sätt att beskriva det på. Jag har haft mycket kontakt med David under de senaste fem åren och det är en arbetshäst som är väldigt skicklig på att uttrycka sig, både i text och i andra format. David sitter på decennier av journalistisk erfarenhet, och den ska vi se till att utnyttja på alla möjliga sätt, säger Erik Johansson, media- och kommunikationsansvarig.

Kommunikationsavdelningen kommer dock inte att vara fulltalig när Iwung ansluter. En ny Kamrat kom till världen förra våren och en följd av det är att det vankas föräldraledighet för Erik Johansson med start den 5 mars.

  • Supportrarna kommer definitivt att märka Davids intåg, han ger oss en dimension vi inte haft tidigare. När vi är fulltaliga på sensommaren tror jag att vi kommer kunna erbjuda riktigt bra, och mycket, innehåll till våra supportrar.

 


 

Efter den 5 mars hänvisas pressfrågor till medieproducent/kommunikatör David Gustafsson – david.gustafsson@ifknorrkoping.se eller telefon 011 21 55 19.

Kontaktuppgifter till David Iwung kommer att publiceras när han påbörjat sin anställning.

 

Annonser