IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

14 april, 2022

Darrell Kamdem Tibell klar för IFK Norrköping till 2024

Forwarden Darrell Kamdem Tibell, precis 20 år fyllda, har visat framfötterna med U19-laget samt samarbetsklubben IF Sylvia och belönas med ett kontrakt med IFK Norrköping till 2024. “Det är skönt att det är klart då det är något man jobbat för hela livet”, säger Kamdem Tibell.

Darrell Kamdem Tibell tog klivet till IFK Norrköping som 15-åring där han varit en av talangerna inom akademin. Säsongen 2021 spelade han 25 matcher i P19 allsvenskan och stod för 19 mål. Under säsongsinledningen nu 2022 med Sylvia har han på två matcher gjort två mål. Nu belönas han med ett kontrakt som sträcker sig 2024 ut.

  • Det är kul och visar på att de har en plan. Det är skönt att det är klart då det är något man jobbat för hela livet. Det har gått bra på försäsongen och det gick ganska bra för mig även förra säsongen med U19. Jag tror det är en blandning av de båda som gör att jag blir belönad med ett kontrakt, säger Darrell Kamdem Tibell med ett leende och fortsätter:
  • Mina styrkor är väl att jag är snabb och stark skulle jag säga.

Han är redan en av spelarna som syns till både nu och då på A-lagsträningarna och som fått testa på att bli coachad av huvudtränaren Rikard Norling under U21-matcherna.

  • Dialogen med Rikard är bra. Man får mycket feedback både under och efter träning. Han kan mycket och vill också ens bästa. Det är bara att ta in det han säger och försöka göra någonting av det, säger Kamdem Tibell.

Hur långt ifrån är du att bli uttagen i en A-lagstrupp skulle du tro? 

  • Det är svårt att säga nu. Men det är bara att göra det bra på träningarna och visa upp sig i matcherna med Sylvia. Förhoppningsvis kan jag vara med och hoppa in med A-laget snart, säger 20-åringen och ler.

Hur går dialogen med ledningen om din utveckling? 

  • Deras huvudfokus nu är att jag ska få speltid. Det lär bli mest spel med Sylvia i år för att få mycket speltid men samtidigt är jag ju tillgänglig för IFK. Så om det går bra för mig och jag behövs hos A-laget kan jag vara med och hjälpa till.

Sportgruppens Patrik Jönsson säger så här om forwarden:

  • Darrell är en ung spelare med spännande kvaliteter som föreningen ser fram emot att utveckla vidare för att ta honom till nya nivåer i sin karriär.

Annonser