IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

20 januari, 2022

Daniel Ekvall och Mathias Florén fortsätter i IFK Norrköping

Idrottspsykologen Daniel Ekvall har förlängt sitt kontrakt med IFK Norrköping samtidigt som Mathias Florén blir utvecklingschef för akademin.

Daniel Ekvall kommer fortsätta med sitt idrottspsykologiska arbete i IFK Norrköping då han förlängt sitt avtal med föreningen. Han kommer att kombinera arbetet i IFK Norrköping med sitt arbete med herrlandslaget.

  • Jag är glad och stolt över möjligheten att få fortsätta arbeta med dessa viktiga frågor för föreningen i mitt hjärta, säger Daniel Ekvall.

Tidigare har hans fokus legat på IFK:s allsvenska trupp men kommer nu stötta upp föreningens alla delar. Förutom insatser för herr-och damlaget så handlar det bland annat om ledarskapsfortbildningar i akademin, en större satsning på att främja psykisk hälsa och att förebygga samt fånga upp dåligt mående på ungdomssidan. Dessutom fortsätter Daniel med den mycket uppskattade ledarskapsutbildningen i samarbete med IFK.

  •  Jag tror att det är ganska unikt och att IFK Norrköping fortsätter gå i bräschen med att ha en idrottspsykologisk rådgivare som arbetar på föreningsnivå, konstaterar Ekvall.

Mathias Florén har varit assisterande tränare för herrlaget men kliver nu över till akademin med rollen som utvecklingschef.

  • Jag brinner för utveckling och vill genom mina erfarenheter vara en språngbräda för våra ungdomar upp till A-laget. Genom att jag har en god kontakt med den allsvenska ledarstaben och känner alla sedan tidigare så vet vi vart vi har varandra, vilket också kommer vara till vår fördel i dialogen som sker mellan junior och senior. Vi vill fortsätta vara den allsvenska föreningen som får upp “grabbarna från stan” till A-laget, säger Florén.

IFK Norrköping är mycket nöjda med förlängningarna med Daniel och “Florre”.

  • Det är två viktiga bitar som faller på plats för att bibehålla och utveckla den kvalitén som har byggts upp inom föreningen, framförallt när det gäller utökad satsning kring vår akademi och talangfabrik. Dessutom är det bra grabbar med IFK i blodet, säger IFK Norrköpings vice ordförande och ungdomsansvarige Patrik Jönsson.
  • Vi i akademin ser att det är en stor kompetenshöjning att ha Mathias som utvecklingschef gentemot ledare och spelare med den erfarenhet han besitter. Det är också härligt att Daniel fortsätter som idrottspsykolog för föreningen och med sitt jobb inom akademin med att ha idrottspsykologiska utbildning gentemot spelare, ledare och föräldrar. Det är ett väldigt stort och viktigt område som vi känner, sedan flertal år tillbaka, att vi ligger väldigt långt fram i med Daniels kompetens kring detta område, säger akademichefen Tony Martinsson.

Annonser