IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

14 april, 2023

Daniel Eid: “Inget kommer gratis”

Daniel Eid och hans kamrater stod för en stark insats borta med 3-0 borta mot AIK. Nästa test för IFK Norrköping är IFK Värnamo hemma på söndag. “Det gäller att ta med sig känslan och komma ihåg varför man har den”, säger högerbacken.
  • Vi gör en riktigt bra laginsats. När matchen börjar är vi väldigt bra, det gäller att vi kommer upp i den nivån med intensitet, press och att vi hittar lugn med bollen. Det behöver vi klara varje match. Det vi visade i måndags var bra, och det gäller att vara lika taggad till matcherna som kommer också, summerar norrmannen några dagar efter matchen.

Bra var ordet. IFK Norrköping öppnade starkt i bortapremiären på Friends Arena och gav inte AIK en lugn stund.

  • Vi gick rätt i strupen på dem från början. Vi vann första duellen, tog bollen och kunde sedan hålla i den. Det satte standarden för resten av matchen. Vi pressade dem av planen var känslan. Det kommer inte gratis, det är för att vi gör jobbet.

De ca 30 000 AIK-supportrarna på plats var inte nöjda – desto gladare var tusentalet kamrater i hörnet.

  • Våra supportrar var väldigt många och hördes mycket, det var jävligt kul. Man blir också extra taggad när man hör att deras publik skriker åt dem.

Daniel Eid bildade högerkant med Victor Lind, och hade Marco Lund närmast sig i backlinjen.

  • Jag gillar när vi håller nollan. Jag önskar att jag kunde bidra mer offensivt med boll, men jag öppnade upp ytor för Victor ganska mycket. Det kändes bra, det var en match som ger självförtroende, säger Eid.

På söndag 15.00 sparkas IFK Norrköping-IFK Värnamo igång på Platinumcars Arena. Gästerna har inlett allsvenskan med en seger – som kom genom ett sent självmål från IFK Göteborg på Gamla Ullevi – och en 0-1-förlust i “hemmamatchen” på Borås Arena.

  • Vi behöver ta med oss intensiteten och pressen, då är vi som bäst. Nu är vi på hemmaplan och då kanske vi ska styra lite mer. Vi behöver ta med de goda upplevelserna och hårda jobbet så tror jag att det kan bli bra – men det måste vara med för att vi ska vara bra.

24-åringens tankar om fortsättningen:

  • Nu har vi fyra poäng och har släppt in ett mål, vi måste fortsätta hålla tätt bakåt och göra det svårt för andra att möta oss. Det bygger självförtroende och humöret blir på topp. Det är kul att komma på träning, och det gäller att ta med sig känslan och komma ihåg varför man har den.

Daniel Eid är noga med att poängtera att det krävs hårt jobb även fortsättningsvis.

  • Inget kommer gratis, går vi ned tio procent vinner vi inte. Det gäller att hålla uppe hela vägen mellan matcherna och ta med sig det positiva.

IFK Norrköping-IFK Värnamo: Allsvenskan omgång 3, söndag 16 april klockan 15.00, Platinumcars Arena. 

 

Annonser