IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

30 mars, 2019

Dags för allsvensk premiär mot Helsingborg

Helsingborgs IF, Olympia och naturgräs är vad som väntar IFK Norrköping imorgon när laget springer ut på plan. – Det ska bli skoj att det drar igång och vi känner oss väl förberedda, säger managern Jens Gustafsson.

Förväntningarna och förhoppningarna är många på årets upplaga av IFK Norrköping när man imorgon spelar premiär mot nykomlingen.

Något Jens och hans mannar väntat på sedan en månad tillbaka.
– Ja, egentligen från det att vi åkte ur cupen så har det varit huvudmålet att den här dagen skulle komma så att det känns bra, tycker Jens.
Sista passet är nu avverkat innan bussen rullar ner till Skåne.
– Det ska bli skoj att det nu drar igång och vi känner oss väl förberedda så det blir bara kul. Sedan är det svårt att veta vad som väntar, en premiär är ju alltid en premiär och det är mycket känslor i luften som är uppbyggt sedan en längre tid, menar Jens.
Vad blir viktigt att tänka på?
– Det gäller att vi håller oss i schack och inte springer iväg i olika känslostormar som kan komma i samband med en premiär. Det är väl mest det att det kommer vara mycket förväntningar och känslor i luften, svarar Jens.
Som efter mötena mot Malmö FF, Sarpsborg 08 och Rosenborg vill se mer av de positiva delarna därifrån.
– Det och att vi fortsätter agera som vi har gjort i de senaste tre matcherna som vi spelat mot tufft motstånd. Vi vill vara stabila i vår prestation och jobba hårt, säger Jens.
Stort lycka till!
– Tack, tack!

IFK-truppen (19 man):
1. Isak Pettersson (mv), 91. David Mitov Nilsson (mv), 2. Henrik Castegren, 3. Rasmus Lauritsen, 4. Lars Krogh Gerson, 5. Christoffer Nyman, 6. Kasper Larsen, 7. Alexander Fransson, 8. Guðmundur Þórarinsson, 9. Johannes Vall, 11. Jordan Larsson, 16. Pontus Almqvist, 17. Kalle Holmberg, 20. Kevin Álvarez, 22. Ian Smith, 25. Filip Dagerstål, 70. Alexander Jakobsen, 77. Manasse Kusu, 99. Sead Haksabanovic

(En spelare plockas bort matchdagen).

Annonser