IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

27 maj, 2022

Dagerstål inför jubileumsmatchen: “Kommer bli bra drag”

IFK Norrköping har slickat såren efter förlusten mot Hammarby på bortaplan och vänder hem för att bjuda upp till match under jubileumshelgen. För motståndet under söndagen står IF Elfsborg. “Det är en riktig fest på gång med mycket som händer runt omkring”, säger Dagerstål inför matchen.

Efter en 0-3-förlust mot Hammarby senast är det skönt att vända hem till Platinumcars Arena för IFK Norrköping. Trots att det var en tuff och tung förlust fanns det mycket att ta lärdom av inför framtiden.

 • Den första känslan efter var att det var väldigt tungt och att alla var väldigt besvikna. Men jag tycker att vi har repat oss ganska bra, tränat bra och hårt. Vi är fullt redo inför söndagen, säger Filip Dagerstål.

Hur lyder din analys så här efter matchen? 

 • Jag tycker att det är en första halvlek som var ganska okej för att vara borta mot Hammarby. Vi skapar lite lägen och får äga en del boll. I andra halvlek funkar inte så mycket alls egentligen. Vad det var som gjorde att det inte fungerade är svårt att svara på, men vi har gått igenom en del bitar om hur vi ska kunna stoppa vissa attacker och även hur vi ska hitta ytorna offensivt som vi vill hitta. Vi kommer i väldigt många lägen som vi vill vara i, men så slarvar vi i passningarna och det blir till en omställning istället. Om vi bara rättar till det kommer det att se mycket bättre ut, säger Dagerstål.

Nu väntar ett nytt och annorlunda motstånd på hemmaplan i form av IF Elfsborg. Motståndarna kommer från en 3-1-seger mot IFK Göteborg och ligger sjua i tabellen.

 • Här hemma vill vi vara mer bollförande och det lär vi vara mot Elfsborg också som är väldigt kontringsstarka. De lär ligga på omställning och låta oss äga en del boll tror jag. Det gäller att vara noggranna i det som jag sa om att inte ge bort bollen och slarva. Vi ska vara noggranna i passningsspelet, behålla boll och ligga bra i positionerna.

Tillsammans med Linus Wahlqvist och Godswill Ekpolo har Filip Dagerstål fått styra IFK Norrköpings defensiv – vilket i mångt och mycket sett bra ut under inledningen av säsongen som helhet.

 • Det har varit helt okej. Vi har inte släppt in så mycket mål. Det var väl senast när vi släppte tre som var jäkligt surt. Sen om du förlorar med 1-0 eller 3-0… du har ju fortfarande förlorat oavsett. Men som försvarare vill du inte släppa in mål. Samarbetet där bak tycker jag ändå har känts bra med Oscar i målet och att ha Linus bredvid mig som jag spelat med sedan jag var liten. Jag skulle väl kanske vilja bidra lite mer offensivt än vad jag gjort. Men Godswill är ganska offensiv på andra sidan så då får man räkna med att det blir så.

Helgen består inte bara av söndagens match utan på lördagen är det öppet hus på arenan med diverse aktiviteter. Ett urval av alla aktiviteter på arenan finns att kolla in genom att klicka här.

 • Det är jäkligt coolt. Det är en riktig fest på gång med mycket som händer runt omkring. Du kan till och med tatuera dig, säger Dagerstål.

Ska du gadda dig? 

 • Nej, inte den här gången. Eller, jag får väl fråga Rikard om jag kan få gå bort från matchvärmningen ett tag och tatuera mig. Nej, men det är jättekul och känns som det kommer att bli ett bra drag på det, avslutar Dagerstål med ett leende.

Foto: Bildbyrån 

IFK Norrköping–IF Elfsborg: 29/5 klockan 15.00, Allsvenskan, Platinumcars Arena, Discovery+.

 • Köp biljetter eller årskort till matchen genom att klicka här. 
 • Missa inte lördagens öppna hus på arenan. Schemat för hela dagen hittar du genom att klicka här. Om du är sugen på att göra en IFK -tatuering under dagen kontaktar du @chaowtattoo på Instagram eller kommer på drop-in på plats. Vill du se damernas match mot Bergdalens IK på storbild i restaurangen under lördagen är du välkommen, men för att vara säker på att få plats ber vi dig boka bord via restaurang@ifknorrkoping.se eller ringa 011-215512.
 • Få höjdpunkten serverad i mobilen redan innan måljublet lagt sig – skaffa Highlights Plus!  Med Highlights Plus kan du följa alla IFK Norrköpings matcher i Allsvenskan direkt i vår app.
 • Om du inte kan vara på plats sänds matchen och Allsvenskan 2022 på discovery+ –  använder du dig av den unika länken nedan när du tecknar abonnemang får IFK Norrköping en del av intäkten. Notera att paketet där man kan se allt från Allsvenskan & Superettan har bytt namn till Sport Premium. Månadspriset är 349kr/månad. Klicka här för att teckna abonnemang hos discovery+ och samtidigt stötta IFK Norrköping. 
 • IFK-butiken i Linden köpcentrum är öppen på söndag klockan 12-15. En nyhet är att du nu även kan köpa lösbiljetter på plats i butiken. Välkomna dit!
 • Innan matchen kommer Norrköping Dolphins hyllas för sina två SM-guld och i halvtid spelas finalomgången i Fifa-turneringen “Slaget om Norrköping”. Får inte missas!

Annonser