IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

9 april, 2022

Dagerstål inför AIK borta: “Pressen kommer ligga ganska hårt på dem”

Filip Dagerstål har blivit omplåstrad sedan det spruckna ögonbrynet senast mot Varberg BoIS och är nu redo för att ge AIK en tuff match på Friends Arena under söndagen. “Jag tror det är en match som kommer passa oss väldigt bra”, säger han inför bortamötet.

För den 25-årige försvararen Filip Dagerstål har det inte varit några konstigheter att komma tillbaka in i IFK Norrköpings trupp i och med lånet från ryska FK Chimki. I senaste matchen mot Varbergs BoIS fick han en armbåge i ansiktet som spräckte ena ögonbrynen. Men nu är han omplåstrad och tillbaka på planen för att kunna leverera mot AIK.

  • Det har känts väldigt bra i laget hittills. Vi har många bra spelare och många härliga människor. Sen fick vi inte den starten som vi hoppades på. Det är fortsatt en bra känsla men det är tråkigt att starta som vi gjorde i den första matchen, säger Dagerstål.

Vad var det som inte stämde mot Varberg? 

  • Första halvlek är vi väldigt bra men måste bli bättre på att omsätta vårt spelövertag i bättre chanser för att kunna göra mål. Det finns inga lätta matcher i Allsvenskan så har man det spelövertaget vi hade måste man utnyttja det också. Sen i andra halvlek när det gör sitt 0-1-mål får vi inte det här trycket med målchanser som krävs för att göra de målen som vi vill göra.

Nu har laget laddat om efter premiärförlusten och närmast väntar istället AIK som motståndare på andra planhalvan på Friends Arena.

  • Vi kommer från en torsk och de kommer från en torsk. Vi spelar borta och pressen kommer ligga ganska hårt på dem. Jag tror det är en match som kommer passa oss väldigt bra. Vi har de delarna i vårt spel som kommer kunna störa dem. Så länge vi spelar på det sättet vi vill spela finns det ytor att använda. Det känns som en perfekt match för oss att få nu, säger Dagerstål.

Vad mer specifikt krävs i den sista tredjedelen för att komma till de mer klara målchanserna? 

  • Vi är väldigt bra på att spela oss igenom och komma framåt men sedan handlar det om att ha fler spelare högre upp. Det känns som Totte blev lite ensam i vissa lägen och vi ska kunna stötta upp honom. Och det blir svårare för motspelarna ju fler spelare som de har att hålla koll på i boxen.

AIK – IFK Norrköping, 10/4 klockan 17.30, Allsvenskan, Friends Arena, Discovery+.

Foto: Bildbyrån/Peter Holgersson

Annonser