13 mars, 2022

Cupspelet över efter förlust mot Hammarby

Totte Nyman visade målformen igen och gav IFK Norrköping en fin start med två snabba mål i matchinledningen, men Hammarby vände och vann med 3-2.

Hammarby började starkt och lät inte IFK Norrköping låna bollen, men IFK red ut stormen och tog sig upp i planen. Spelet jämnade ut sig och ledningsmålet kom.

Jonathan Levi tittade upp och slog en perfekt boll till Totte i djupled mot bortre stolpen. Totte avslutade på volley och bollen letade sig in i mål.

Det dröjde inte många minuter innan nästa mål kom. Totte utnyttjade slarv i hemmalagets försvar och tryckte in 0-2 efter 20 minuters spel.

Därefter var hemmalaget skakat och fick inte alls till det tryck som var under matchinledningen.

Med några minuter kvar till halvtid fanns det inte mycket som talade för att IFK inte skulle gå till halvtid i 2-0-ledning – då slog Hammarby till och gjorde 1-2.

• Det var en ganska bra första halvlek. Vi gör mycket bra och två mål framåt, men deras mål blir ett tråkigt slut på halvleken, säger Linus Wahlqvist efter matchen.

I andra halvlek rivstartade Hammarby och sköt i ribban – sedan gick allt rätt för hemmalaget.

I den 50:e minuten kom kvitteringen och i den 57:e 2-1 på straff.

• I andra sätter de fart direkt och gör mål, och vi får slita för att försöka få dit en boll. Det lyckas vi tyvärr inte med.

På övertid fick Jacob Ortmark sitt andra gula, men trots det skapade IFK några chanser. Efter sju minuters tilläggstid blåste domaren av matchen och IFK han aldrig kvittera.

Vad är det som går fel?

• I slutet på första tappar vi lite enkla bollar. De får lite tryck och när de sätter fart är de starka och farliga. Vi skulle behöva ta nån frispark eller bryta deras rytm, men det gör vi inte.

Vad är känslan nu? Arg, irriterad, ledsen?

• Man känner väl lite av allting, avslutar Wahlqvist.

Hammarby IF-IFK Norrköping 3-2 (0-2): Svenska Cupen kvartsfinal, 13/3, Tele2 Arena.

Målen: 17′ Christoffer Nyman (Jonathan Levi), 20′ Christoffer Nyman 20′, 42′ Nahir Besara, 50′ Darian Bojanic, 57′ Astrit Selmani (straff).

Kort:  HIF: Richard Magyar 26′, Simon Sandberg 33′, Nahir Besara 89′. IFK: Brito 33′, Ortmark 45′, Wahlqvist 88′, Ortmark 92′.

Startelvan: Oscar Jansson – Godswill Ekpolo, Linus Wahlqvist, Theo Rask (58′) – Daniel Eid (70′), Ari Skúlason, Abdulrazaq Ishaq (70′), Jacob Ortmark, Jean Carlos de Brito (58′) – Christoffer Nyman (K), Jonathan Levi.

Ersättare: Otto Lindell, Christopher Telo, Marco Lund, Maic Sema (58′), Kristoffer Khazeni (70′), Lucas Lima (70′), Eman Markovic (58′).