7 september, 2021

Cupavancemang efter 4-0 mot BK Tinnis

Det blev en kontrollerad kväll på Skarpans IP i Linköping där IFK Norrköping tog sig vidare till den tredje omgången i Svenska Cupen: “När vi kom in i det var det tydligt att vi var det bättre laget”, sa Cornelia Baldi Sundelius efter 4-0 (3-0) mot BK Tinnis.

Det var ett hemmalag som redan från början visade att man inte tänkte visa IFK Norrköping någon respekt och försökte hela matchen igenom att spela sitt eget spel.
   1-0 kom redan efter en kvart och då hade IFK haft ett par anfall utan att riktigt sätta Tinnis-försvaret på prov.
   Irma Cajlaković hittade Molly Wiklander med en djupledsboll på högerkanten. Anfallaren tog emot, avancerade inåt och avslutade utmed backen så pass hårt att målvakten inte hann dit.
   Därefter bjöd IFK på hörn-bonanza och kunde med lite flyt utökat ledningen där bland annat Clara Flenhagen hade en nick strax över.
   IFK fick inte riktigt igång något bolltempo på naturgräset vilket Tinnis utnyttjade och hängde med bra i anfallen. Däremot vann IFK tillbaka bollen tämligen omgående och fyrbackslinjen hade kontroll på det som kom emot dem.
   Det var på en fast situation som 2-0 kom.
   Wiklander bjöd tillbaka till Cajlaković som fick bollen i den bortre delen av straffområdet och gjorde som mål Älvsjö – avslutade hårt.
   Strax innan paus var det dags igen för en fast situation. Den här gången hittade Wiklander pannan på Flenhagen som satte dit 3-0 till IFK i en halvlek där ett bra försvarande Tinnis med målvakten Tyra Berggården i spetsen höll gästerna borta från mer än ett spelmål.

I halvtid pratade IFK om att spela mer ordentligt, enklare och hitta in i deras eget spelsätt. De gjorde också ett par planerade byten där Emelie Johansson och Gloria Douglas kom in.
   Den andra halvleken blev något mer chansfattig med en hel del spel på mittplan där ingen av lagen riktigt kom rättvända i den sista tredjedelen.
   IFK hade ett antal skott utifrån men inget som hotade något nämnvärt.
   Med 25 minuter kvar var det dags för ytterligare en spelare att göra comeback. Ida Andersson var tillbaka efter en tids skadefrånvaro och bytte av Molly Wiklander.
   Precis som i den första halvleken blev det en hel del hörnor – men den här gången var det även Tinnis som jobbade fram dem till sig. Men även de gångerna gjorde IFK-försvaret sitt.
   Sabina Ravnell kom in i den 72:a minuten och behövde bara åtta minuter innan hon gjorde sitt första mål för säsongen efter ett bra och påpassligt inlägg från Douglas som ytterforwarden styrde in.
   Det kunde mycket väl ha blivit både en och två reduceringar i slutminuterna där hemmalaget träffade ribban ett par gånger.
   Närmare än så var det inte och IFK kunde konstatera ett avancemang, fyra mål framåt och en hållen nolla.

• Det är en svårspelad match. Det är ett motstånd som vi ska vinna över men det är en plan vi inte är van vid. De sätter våra kunskaper på prov men jag tycker att vi tar rodret och hittar våra lägen. Vi skulle kunna gjort fler mål men 4-0 är godkänt, summerade Cornelia Baldi Sundelius efteråt.

Vad är det som ni gör bra idag?

• Vi hittar många lägen, slår bra bollar och får dem att jobba. I slutet blir det lite stressat och de får några lägen som de kanske inte ska ha men allt som allt tycker jag vi gör en bra insats och många mål och det tar vi med oss, sa målvakten.

Matchfakta
BK Tinnis-IFK Norrköping 0-4 (0-3)
Svenska Cupen omgång 2
Skarpans IP
Mål: 0-1 (15) Molly Wiklander (pass Irma Cajlaković), 0-2 (32) Irma Cajlaković (Molly Wiklander), 0-3 (41) Clara Flenhagen (Molly Wiklander), 0-4 (80) Sabina Ravnell (Gloria Douglas)