IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

6 juli, 2019

College nästa för IFK-duon

I 6–0-segern mot Sjömarkens IF i torsdags gjorde Kelsey Barton och Maja Lundman sina sista matcher för IFK Norrköping dam. Nu åker duon till USA för collegestudier på Keiser University i West Palm Beach, Florida.

Kelsey Barton anslöt till IFK Norrköping dam inför 2018 och blev säsongens första nyförvärv. Då kom hon från Linköpings Kenty i division 2.
Under säsongen har hon gjort sex matcher och gjorde sitt enda mål hemma mot IFK Örby när hon nickade in reduceringsmålet efter en hörna.
Totalt blev det 32 matcher i division 1, Svenska Cupen och Danske Banks Damcup.
–Jag kommer självklart att sakna alla mina lagkamrater och ledare. Man har ju träffats nästan varje dag och sen nu ska man inte göra det mer, det känns tråkigt, säger Kelsey.
Hon ser fram emot att byta land och kultur och utvecklas som både fotbollsspelare och person.
–Det ska även bli spännande att se hur allt går till där när det kommer till att kombinera studier och sport – att lära känna på en ny miljö och träffa nya människor.
 Vad är ditt bästa IFK-minne?
–Det är alltid kul att göra mål, så de mål jag gjort tar jag med som riktigt bra minnen, säger Kelsey Barton.

 

Maja Lundman kom till IFK från moderklubben Smedby AIS till säsongen 2017.
Under den perioden har hon också spelat i den högsta futsal-ligan med Norrköpings futsal och representerat landslagets dito.
Den här säsongen har det blivit 14 matcher och fem mål i division 1, Svenska Cupen och Danske Banks Damcup. Totalt är statistiken 57 matcher och 14 mål.
–Det känns självklart jättetråkigt att lämna alla spelare, tränare och alla som jobbar runtomkring laget – det är ett fantastiskt gäng! Säger Maja Lundman.
Trots att hon väldigt gärna hade varit med och slagits om seriesegern i höst ser hon fram emot ett nytt äventyr på andra sidan atlanten.
   Vad är tankarna inför flytten?
–Det ska bli en riktigt häftig upplevelse. Det ska bli roligt att testa på något nytt och få en helt ny vardag med nya rutiner. Förväntningarna är att jag kommer till ett bra lag med spelare och ledare jag kommer trivas tillsammans med. Ett stort steg såklart att lämna allting här hemma vilket är tufft.
Träningslägret i Spanien på försäsongen är något hon blickar tillbaka på.
–D
är vi kom ihop som en grupp och vi verkligen lärde känna varandra. Jag tror det la grunden till att det går så bra för oss resultatmässigt. Vi alla trivs med varandra! Säger Maja Lundman.

 

IFK Norrköping önskar Kelsey Barton och Maja Lundman ett stort lycka till i framtiden!

 

Kelsey Barton

#16 Kelsey Barton
Född: 1997
Position: Försvarare
Moderklubb: Rimforsa IF
Kom till IFK: 2018

 

Maja Lundman

#14 Maja Lundman
Född: 1999
Position: Anfallare
Moderklubb: Smedby AIS
Kom till IFK: 2017

 

Jimmy Åkesson
jimmy.a.akesson@gmail.com

Annonser