IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

7 maj, 2022

Clara Flenhagen om den defensiva uppgiften mot Gamla Upsala: “Spelar likt Bromölla”

Tillsammans med målvakt Sofia Hjern har Clara Flenhagen varit den spelare som spelat samtliga minuter av säsongen i Elitettan. Mittbacken nickade in ett mål senast mot Ifö Bromölla men det är naturligtvis i defensiven som hon skiner allra starkast. Fyra insläppta mål i de fem första matcherna ger hon själv ett gott betyg när laget närmar sig matchen mot Gamla Upsala SK.

IFK Norrköping har visat upp en stark defensiv i inledningen av Elitettan. Fyra insläppta mål i de fem första matcherna med blandat motstånd. Clara Flenhagen har bytt mittbackspartners under säsongen men själv stått på plan i samtliga spelminuter. Sedan 2016 har spelaren från Svärtinge varit del av IFK Norrköping och gjorde 20 starter föregående säsong i Elitettan. En bekant spelare för IFK-publiken med andra ord som ger sin syn på denna säsongs inledning från en försvarsmässig synvinkel.

  • Försvarsspelet har alltid varit vår starka sida, nu har vi mött bra lag och förbättrat oss i de matchsituationer vi tidigare pratat om i laget. Det är inte särskilt många mål vi har släppt in, det ser bra ut.

På frågan om hur Clara känner att hennes egna inledning har känts är hon kortfattad och ödmjuk.

  • Det känns bra.

Claras lagkamrat Ebba Handfast, ordinarie vänsterback, spenderade en del tid på mittbackspositionen bredvid Clara och utvecklar vem hon är som spelare.

  • Clara är väldigt trygg, stabil, enormt positionssäker och bryter i princip varenda höjdboll. Att vikariera som mittback bredvid henne kändes tryggt.

Försvararen har inte bara en närvaro i eget straffområde utan punkterade den senaste matchen mot Ifö Bromölla när hon nickade in 3-0 på Irma Cajlakovics hörna.

Nästa motståndare heter Gamla Upsala SK och nykomlingarna har överraskat serien med att hänga med i toppen.  Flenhagen förväntar sig en liknande matchbild som föregående match.

  • De spelar lite likt Bromölla, de vill locka upp vårat lag och hitta in bakom oss. Så vi har jobbat på att i försvaret gemensamt falla eller gå uppåt tillsammans med hela laget.

IFK Norrköping – Gamla Upsala SK: Elitettan,  8/5 klockan 13.00, Platinumcars Arena

  • NT sänder Elitettan 2022, och just nu erbjuder NT dig som supporter möjligheten att följa IFK Norrköping Dam från TV-soffan – och samtidigt stötta klubben. För 199 kronor kan du se alla de matcher som NTM sänder med IFK Norrköping under tre månader samt få obegränsad tillgång till övrig sport- och nyhetsrapportering på NT.se, Corren.se och Folkbladet.se. Dessutom går en del av pengarna till IFK Norrköping Dam! Klicka här för att teckna ditt abonnemang redan nu.
  • Entréerna öppnar 60 minuter innan match. Västra läktaren är öppen.
  • Inträde till matchen med årskort Elitettan eller biljett. Årskort och biljetter finns att köpa här. 
  • Parkering finns på Södra plan för 30:- betalning med Swish.
  • Kiosk på Västra läktaren är öppen med sedvanligt sortiment.

Annonser