IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

31 maj, 2022

Chippet inför Östgötacupen: “Vi får inte underskatta Svärtinge”

I helgen vände IFK Norrköping hem från Borås med tre poäng, 3-0 mot Bergdalens IK och en femteplats i serien med fyra poäng bakom serieledande Alingsås FC. Nästa uppgift är i Östgötacupen och motståndarna heter Svärtinge SK.

Tre mål och tre poäng blev det i matchen mot Bergdalens IK. En viktig vinst för att hänga med i toppen där Lidköpings FK och IK Uppsala tappade poäng i samma omgång. På hemmaplan, närmare bestämt i restaurangen på Platinumcars Arena satt Christin “Chippet” Lilja och kollade på matchen tillsammans med supportrarna under jubileumshelgen.

  • Det var en jättetrevlig tillställning av föreningen, kul med föräldrar och supportrar som hejade på oss. För egen del så är det alltid spännande och nervöst att se på…
  • Vad gäller matchen så äger vi den från start till slutsignal men vi bjuder in dem i en period i andra, vi skulle ha avgjort tidigare och det blev lite onödigt nervöst. Men spelet är bra och vi har många chanser.

Nästa motståndare finns bara några kilometer bort, Svärtinge SK är motståndet i Östgötacupens slutspel imorgon onsdag. IFK har en tidigare spelad match i tävlingen, en 10-1 vinst mot Lindö FF. Hemmalaget Svärtinge som till vardags spelar i division 2 har också en vinst i Östgötacupens slutspel, 3-1 mot Linghem. Chippet berättar hur laget ska ta sig an bortamatchen mot Svärtinge:

  • Det är alltid kul att spela cuper men vi får inte underskatta Svärtinge. Går vi dit med en bra inställning och spelar som vi ska så ska divisionsskillnaden synas i resultatet.
  • Det blir en del ändringar i startelvan också, de som var på bänken senast kommer starta för att spela 90 minuter, sen har vi lite bortfall. Molly Wiklander är sjuk och Selma Cajlakovic har lite knäproblem.

Hur vill du se tjejerna spela imorgon?

  • Jag vill se tydliga löpningar, ett och två passningar för att komma framåt och sen ha tålamod. För det finns en risk att de spelar väldigt lågt och mest försvarar sig.

Svärtinge SK – IFK Norrköping: Östgötacupen,  1/6 klockan 19.30, Billbäcks Arena

  • Just nu erbjuder NT dig som supporter möjligheten att följa IFK Norrköping Dam från TV-soffan – och samtidigt stötta klubben. För 199 kronor kan du se alla de matcher som NTM sänder med IFK Norrköping under tre månader samt få obegränsad tillgång till övrig sport- och nyhetsrapportering på NT.se, Corren.se och Folkbladet.se. Dessutom går en del av pengarna till IFK Norrköping Dam! Klicka här för att teckna ditt abonnemang redan nu.

Annonser