21 augusti, 2023

Ceesay: “Något jag kommer ta med mig”

IFK vände 0-1 till 3-1 och besegrade AIK rättvist hemma på Platinumcars Arena. “Känns väldigt väldigt bra” säger Jesper Ceesay om känslorna efter vinsten.

En rejäl ljudkuliss välkomnade lagen när de äntrade planen ikväll.

Lika intensivt som på läktaren var det också på planen i matchinledningen. Efter tio spelade minuter hade lagen gjort varsitt mål. Först var det Rui Modesto som bröt sig loss längs högerkanten och, fri framför Jansson, slog in ledningsmålet för bortalaget.

Sedan – Vito Hammershøy-Mistrati, framspelad av Jesper Ceesay, som slog ett välplacerat inlägg mot Totte Nyman. Kvitterat.

Innan första halvleken var slut skulle IFK fullborda vändningen. Arnor Traustason tog hand om rensning och sköt, någon meter utanför straffområdet, bollen hårt via Nordfeldt in i AIK-målet.

Andra halvleken var något mindre intensiv – men, vi skulle få se ett riktigt drömmål innan domaren blåste av.

Victor Lind tog hand om en frispark från ordentlig distans. Dansken slog till bollen hårt och välplacerat, 3-1 till IFK.

Resultatet stod sig och samtliga poäng stannar i Norrköping.

Jesper Ceesay efter matchen

Om känslorna på slutsignal

• Det känns väldigt bra. Väldigt väldigt bra, säger Jesper och skrattar till.

Summerar matchen

• Vi får en riktigt tuff start. AIK kommer ut pigga och gör mål tidigt och de har chans att göra ett till därefter. Efter en kvart tycker jag att vi vaknar och börjar spela vårat spel, det resulterar i att vi kan göra två mål innan första halvleken tar slut. Sen blir det i andra halvleken att vi får försvara oss – det tycker jag vi gör bra och därefter gör Victor Lind ett otroligt mål. Vi gör en helt okej insats, säger Jesper och fortsätter:
  • Vi är starka mentalt. Även fast vi får en tuff start har vi visat att vi kan vända på matcher.

Om hyllningarna efter matchen

• Det är jättekul. Något jag kommer ta med mig i hela livet.

Presskonferensen med Glen Riddersholm och Henning Berg

IFK Norrköping – AIK: 3-1 (2-1): Allsvenskan omgång 20, måndag 21/8 klockan 19.10, Platinumcars Arena.

Mål: Modesto 3′, Nyman 8′, Traustason 22′, Lind 54′

Varningar: Anton Eriksson 60′

Startelvan: Oscar Jansson – Daniel Eid, Marco Lund, Anton Eriksson, Marcus Baggesen – Jesper Ceesay, Arnór Traustason – Laorent Shabani, Vito Hammershøy-Mistrati, Victor Lind – Christoffer Nyman (K)

Ersättare: Wille Jakobsson, Stephen Bolma, Kevin Höög Jansson, Fritiof Hellichius, Jesper Lindvall, Yahya Kalley, Ari Skúlason, Carl Björk, Ísak Andri Sigurgeirsson

Publiksiffra: 13 718