IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

9 september, 2022

Cato inför Rävåsen: “De har blivit bättre”

När Elitettan pausades för internationellt spel så gav sig IFK Norrköping iväg till Orust för träningsläger. Förutom fystester så hann damerna umgås och göra annat än att spela fotboll. My Cato är en tongivande spelare i laget och menar att de har ett bra utgångsläge efter vinsten mot IK Uppsala, nu väntar Rävåsen hemma ,som inte får underskattas.

Efter damernas seger i Östgötacupen så bar det av till Orust för ett träningsläger. Efter avklarade fystester så var det främst teambuilding som var fokuset på resan. Mittfältaren My Cato har spelat nästan samtliga matcher av årets serie där undantaget kom på grund av sjukdom i Umeå inför matchen mot Team TG FF. Cato berättar mer om träningslägret på Orust.

  •  Det var skönt att få komma iväg och göra annat än fotboll, tränade ett pass och sen umgicks vi med varandra. Var på restaurang, kollade in ett museum och avslutade med en konsert där både Newkid och Tomas Stenström spelade.

Kamraterna har skaffat sig ett bra utgångsläge inför resten av serien i och med sin vinst mot då serieledande IK Uppsala som fick se sig slagna för första gången i serien detta år. Fem poäng upp till serieledning med lagen Alingsås FC, IK Uppsala och Växjö DFF framför sig. Lag som alla ska möta varandra en gång till medan IFK bara har Växjö kvar att möta av uppflyttningskandidaterna. My kommenterar läget:

  • Det känns som ett bra utgångsläge, skönt med de tre poängen mot IK Uppsala som är en svår bortamatch. Vi är inne i en bra period nu där vi har bra träningsveckor och alltid pushar på varandra. Det känns väldigt bra inför hösten.

Nu på lördag spelar damerna mot Rävåsens IK Karlskoga på Platinumcars Arena klockan 16:00. Laget från Närke har haft en tuff säsong med bara sju inspelade poäng på 18 matcher. Förra mötet slutade 8-0 till IFK där Taylor Townsend gjorde hattrick och även Cato gjorde ett mål. My utvecklar hur förberedelserna i veckan har sett ut.

  • Vi hade en ledig helg och försökt väcka kropparna men såklart också kollat på Rävåsen. Trots att de ligger näst sist så är det en tuff match.

Vad är det för motstånd som kommer hit på lördag?

De spelar en 3-5-2 och går på omställningar, så vi behöver ligga rätt i positionerna, försvara oss väl och få tillbaka bollen. Det kommer bli en tuffare match för de har blivit bättre, vilket vi också har förvisso, men de får inte underskattas.

IFK Norrköping – Rävåsens IK Karlskoga: Elitettan, 10/9 klockan 16.00, Platinumcars Arena

  • NT sänder Elitettan 2022, och just nu erbjuder NT dig som supporter möjligheten att följa IFK Norrköping Dam från TV-soffan – och samtidigt stötta klubben. För 199 kronor kan du se alla de matcher som NTM sänder med IFK Norrköping under tre månader samt få obegränsad tillgång till övrig sport- och nyhetsrapportering på NT.se, Corren.se och Folkbladet.se. Dessutom går en del av pengarna till IFK Norrköping Dam! Klicka här för att teckna ditt abonnemang redan nu.
  • Entréerna öppnar 60 minuter innan match. Västra läktaren är öppen. Terrassen är öppen där det finns hamburgare, dryck och annat gott att köpa.
  • Parkering finns på Södra plan.

Annonser