IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

27 juni, 2023

Cato, Hjern, Leidhammar och Veber till landslagen

My Cato, Sofia Hjern, Wilma Leidhammar och Viktoria Veber har kallats till det svenska U23-landslaget respektive F18-landslaget.

My Cato, Sofia Hjern och Wilma Leidhammar har kallats till den svenska U23-truppen som ska spela två landskamper mot Kina den 12e och 16e juli i Jönköping.

Sofia och Wilma har kallats tidigare under året, för vår lagkapten My Cato är det första gången hon kallas till U23-landslaget. Förbundskapten Martin Qvarmans Möller har följande att säga om My på svenska fotbollsförbundets hemsida.

  •  Det var ett tag sedan My Cato var med i blågult. Hon har varit bra i Norrköping hela året, även när laget har haft det lite tyngre har hon visat kvalitet.

Förutom U23-trion kommer även Viktoria Veber att representera F18-landslaget som ska spela landskamper mot Spanien på bortaplan den 11e och 14e juli.

Manager Tor-Arne Fredheim om uttagningarna:

  • Stort grattis till tjejerna. Vi har skrivit långa kontrakt med samtliga och satsar på dem, det är unga tjejer som fått förtroende och utvecklats till följd av detta. Att de tas ut i landslagen är ett gott kvitto på vårat arbete.
  • Det har gått väldigt fort för vissa. Wilma spelade i division 1 för lite mer än ett år sedan och är idag en viktig kugge i laget. Vickan spelade i division 2 förra säsongen och tar för sig mer och mer.
  • Två tjejer från stan i U23 är såklart extra roligt för föreningen.

IFK Norrköping önskar My, Sofia, Wilma och Viktoria stort lycka till på sina landslagsuppdrag.

Annonser