IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

2 april, 2023

Cato efter vinsten i Kalmar “Vi litar på varandra och vår spelidé fullt ut.”

Efter en 2-1 vinst i premiären mot Växjö väntade bortapremiär mot IFK Kalmar i omgång 2 av OBOS Damallsvenskan. Kamraterna från Norrköping vann komfortabelt med 3-0 mot IFK Kalmar och har sex poäng av sex möjliga i tabellen.

Kamraterna från Norrköping startade starkast och rullade runt trots ett undermåligt underlag. Chelsie Dawber fick en felträff från nära håll och sedan tog det ett tag innan något av lagen kom till ett bra läge. IFK fick press på Kalmar och utdelningen kom. Koivisto slår in en hörna som nickas undan ut till Dilja utanför straffområdet. Isländskan sätter bollen tillbaka till Koivisto som slår till på ett och skruvar in bollen i högra krysset. 1-0 blir snabbt 2-0 när Dilja Zomers driver boll, viker in och hittar My Cato som med kroppen vrider runt med bollen och tunnlar Koivunen i kassen. Kalmar har svårt att skapa lägen utan deras bollar fastnar i regel på en försvarande IFK-spelare. Tvåmålsledning för Norrköping i halvtid.

Andra halvlek fortsätter i liknande stil. Hjern utmanas knappt i målet medan IFK ofta kommer ner djupt på Kalmars planhalva. My Cato gör en sådan räd längs vänsterkanten och slår bollen hårt in i straffområdet, innan bollen når Dilja Zomers som har öppet mål så kommer Anni Miettunen först på bollen och styr in i egen bur. Med 3-0 så kontrollerar IFK matchen väl och gör sina byten utan att Kalmar får en till chans att tala om. Domaren blåser av matchen och IFK Norrköping har tagit sin första bortaseger och hållit sin första nolla i OBOS Damallsvenskan.

My Cato efter vinsten:

  • Kul att göra mål, fick med mig bollen från Dilja och kunde lägga den bakom deras målvakt.
  • Vi har tränat på bra och hittat bättre kombinationer vilket gör att vi hotar dem mycket mer jämfört med träningsmatchen som slutade 0-0. Vi kommer ner till sista tredjedel och kan slå många inlägg vilket blir farligt för dem. Tryggheten i spelet och vårat försvarsspel gör att vi ganska lätt håller nollan.
  • Det känns fantastiskt med sex poäng på två omgångar. Vi har en bra känsla i gruppen nu och har stort självförtroende i oss själva, vi litar på varandra och vår spelidé fullt ut.

IFK Kalmar – IFK Norrköping 0-3 : OBOS Damallsvenskan omgång 2, Guldfågeln Arena 2/4

Mål: Koivisto 37′, Cato 40′, Miettunen 71′ (självmål)

Varningar:  IFK Kalmar: Finnman

Startelvan: Sofia Hjern – Irma Cajlakovic, Shannon Woeller, Ebba Handfast, Sabina Ravnell – Elsa Burvall (83′), Vilma Koivisto – Chelsie Dawber (74′), My Cato, Dilja Ýr Zomers (83′) – Wilma Leidhammar

Ersättare: Erin Nayler, Selma Cajlakovic, Kristen Sakaki, Jennie Egeriis (83′), Azumah Bugre (83′), Viktoria Veber, Nicole Robertson (74′)

Annonser