IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

7 juni, 2024

Cato efter landslagssamlingen: “något jag drömt om så länge”

IFK Norrköpings lagkapten, My Cato, är tillbaka på hemmaplan efter hennes första samling med det svenska landslaget. “Det var otroligt kul, väldigt inspirerande och något jag drömt om så länge”, säger My Cato.

Under uppehållet besegrade det svenska landslaget Irland hemma och borta med siffrorna 1-0 respektive 3-0. På bänken i bägge matcher satt My Cato, IFK Norrköpings första spelare någonsin att kallas till det svenska damlandslaget.

  • Det var otroligt kul, väldigt inspirerande och något jag drömt om så länge. Jag försökte njuta och lära mig så mycket jag bara kunde av det. Det är den proffsigaste miljön jag har varit i. Tempot var väldigt högt i träning, vilket beror på att man delar plan med så många otroligt bra fotbollsspelare, säger My efter avslutat träningspass i Smedby.

Vad hoppas du ta med dig därifrån till vår träningsmiljö i IFK?

  • Förutom tempot som jag nämnde så är det taktiska skillnader och man spelar annorlunda matcher jämfört med OBOS Damallsvenskan. Det är lärdomar därifrån jag hoppas kunna dela med mig av här. Det krävs otroligt mycket för att vara på den nivån, vi är ett ungt och duktigt lag med potentialen att bli ännu bättre och höja vår kvalité.

Efter derbysegern mot Linköping i den senaste omgången av OBOS Damallsvenskan väntar kanske säsongens tuffaste test. Det hittills obesegrade FC Rosengård står som motståndare nere i Malmö på lördag.

  • Det kommer bli en jättetuff match mot en obesegrad motståndare som bara släppt in två mål. Men vi kommer senast från derbysegern och har en otroligt bra lagsammanhållning, vi är redo att ta oss an Rosengård.

Vi har redan mött Hammarby och Häcken på bortaplan, är det främst lärdomar därifrån ni tar med er till denna match?

  • Det är främst derbyt skulle jag säga, de spelar med ett liknande spelsystem och vi är väldigt nöjda med  derbymatchen. Vi behöver ha ett distinkt försvarsspel och ha ett varierat anfallsspel även denna match.

 

IFK Norrköping

Innan uppehållet slog IFK Norrköping rivalen Linköping FC på PlatinumCars Arena efter mål av Sam Cary, kamraternas första derbyseger.

Tabelläget: Femma | 16 poäng | 14 mål/12 insläppta | 5 – 1 – 2

Målskyttar: Sara Kanutte Fornes fem mål.

Flest framspelningar: Elin Rombing, Vesna Milivojevic och My Cato två st var.

 

FC Rosengård

Serieledare med åtta raka segrar, däribland 1-0 mot Hammarby och 2-0 mot Häcken på bortaplan.

Lånet av Momoko Tanikawa från Bayern Munchen har gett utdelning i Skåne, japanskan leder skytteligan med åtta fullträffar.

Tabelläget: Etta | 24 poäng | 27 mål/2 insläppta | 8 – 0 – 0

Målskyttar: Momoko Tanikawa 8 mål.

Flest framspelningar: Olivia Schough fyra st.

 

FC Rosengård – IFK Norrköping 8/6 15:00, OBOS Damallsvenskan omgång 9, Malmö IP, Viaplay

Annonser