IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

21 november, 2021

Castegren inför Djurgården hemma: “Ska gå ut och ha väldigt roligt”

Med endast två hemmamatcher kvar börjar säsongen gå mot sitt slut. En spelare som haft en positiv trend under säsongens gång är Norrköpingssonen Henrik Castegren. “Vi ska studsa tillbaka från en sämre prestation och jag hoppas att publiken kommer hit till Parken för att se på en fin fotboll”, säger han inför måndagens match mot Djurgårdens IF.

Efter ett landslagsuppehåll är IFK Norrköping tillbaka med full kraft på Platinumcars Arena. Lite ledighet har spelarna fått samtidigt som tränaren Rikard Norling också körde hårt med gänget innan de fick några dagars vila.

  • Det är positivt att få rensa skallen lite efter en sämre prestation mot Kalmar. Men jag tycker att vi tränat på riktigt bra under slutet på förra veckan och även början på den här veckan, säger Castegren och fortsätter:
  • Vi hade en hemsk träningsdag innan ledigheten med ett dubbelpass där vi hade en presspelsövning blandat med uppspel där du behövde röra dig lika mycket utan boll som med boll. Sedan på eftermiddagen körde vi fem mot fem på en större yta med längre matcher. Det sög i benen ordentligt.

Nu är det Djurgårdens IF som står som motstånd på andra sidan. Och när frågan om vad fokus i den matchen ligger på är svaret självklart från Castegren: att vinna.

  • Vi ska studsa tillbaka från en sämre prestation och jag hoppas att publiken kommer hit till Parken för att se på en fin fotboll. Vi ska reparera det vi gjorde fel förra matchen och gå ut och ha väldigt roligt.

Är det något speciellt man behöver tänka på med Djurgården som motståndare?

  • Nej, det skulle jag inte säga. Det är ett bra fotbollslag och bra fotbollslag har vi mött innan. Men vi ska gå ut och fokusera på oss själva och ha ett högt tempo i det vi gör för att vinna matchen. Sen kommer vi såklart kolla på hur Djurgården spelare för att justera smågrejer till vår fördel, konstaterar Castegren.

Med Djurgården hemma, Degerfors borta och IFK Göteborg hemma kvar är det inte många minuter fotboll som ska spelas innan säsongen ska summeras. Henrik Castegren själv har gått från klarhet till klarhet med ett ökat förtroende under säsongens gång.

  • Jag hade en hackig vår med mycket positionsbyten och lite kontinuitet. Sen efter sommaren steg jag upp en nivå i kontinuitet och fick spela. Sedan dess har det flutit på bra, jag har utvecklats hela tiden och tar kliv. Jag får också förtroende. Det känns otroligt bra att ha fått lite kontinuitet och jag har givit mig själv chansen att spela så bra som jag kan. Jag har fortfarande mycket att lära men har också lärt mig mycket och jag hoppas att den resan fortsätter.

IFK Norrköping–Djurgårdens IF: 22/11 klockan 19.00, Allsvenskan, Platinumcars Arena, discovery+.

Foto: Bildbyrån/Peter Holgersson

Annonser