IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

29 oktober, 2021

Camilla inför Borgeby: “Vi ska försätta spela som vi har gjort”

Fem raka segrar i Elitettan och Östgötacupen och en finalvinst i tisdags. IFK Norrköping kliver in i helgen med ett fortsatt bra självförtroende: “Vi kommer gör allt för att få en bra avslutning på säsongen”, säger Camilla Olsson.

Förrförra helgen säkrade IFK Norrköping kontraktet efter 4-2-segern mot Bollstanäs SK borta i Upplands Väsby. Därefter kom ett landslagsuppehåll och under den tiden hann IFK spela både semifinal och final i Östgötacupen där stadsrivalerna Smedby AIS och Lindö FF besegrades.

Med 23 matcher spelade ligger IFK på en 11:e plats i tabellen – tre poäng före Sundsvalls DFF och fem poäng efter Jitex. Med tolv poäng kvar att spela om finns fortfarande chansen att klättra ytterligare i tabellen.

Borgeby FK är nästjumbo i Elitettan och hade behövt få med sig en seger mot IFK Kalmar för att hålla sig kvar. Det blev dock förlust (0-4) och skåningarnas sejour i den nästa högsta serien blev bara ettårig. Innan den matchen blev det också respass i den tredje omgången i Svenska cupen där de damallsvenska mästarinnorna FC Rosengård tog sig vidare.

När laget möttes i våras var tabelläget lite som det var nu. IFK låg över det och Borgeby under. På Borgeby IP blev det en mållöst historia där IFK hade lite tungt i början men åt sig in i matchen och avslutade den på ett bra sätt.

Återigen har IFK haft en speciell träningsvecka där de sedvanliga träningspassen byttes ut mot matcher och återhämtning.
   Men då är ett cupguld rätt så bra plåster på såren.
   Camilla Olsson hoppade in i finalen mot Lindö och fastställde slutresultatet 6-1 i matchens slutminuter – och det finns bra saker att ta med sig in till mötet mot Borgeby.

  • Det var en väldigt bra match, speciellt andra halvlek. Det tog ett tag innan vi kom in i matchen men det var bra tempo och bra kombinationer när vi spelade på en och två touch. Vi gjorde många mål och vi tar med oss en bra känsla.

Det var hennes första i IFK-tröjan.

  • Det var kul. Jag har inte gjort så många mål i år så det var roligt, ler Camilla.

Nu när kontraktet i Elitettan är säkrat, kan ni spela lite lugnare de resterande matcherna?

  • Ja men det tror jag. Det var skönt att vi säkrade kontraktet men man vill alltid avsluta på bästa sätt och vi kan klättra lite i tabellen. Vi kommer gör allt för att få en bra avslutning på säsongen.

Att ta en fjärde rak seger i serien är en del i en sådan avslutning.

  • Vi ska försätta spela som vi har gjort och ta med oss allt vi gör på träning. Vi har jobbat med både offensiven och defensiven och jag hoppas att vi kan göra några mål i morgon, säger Camilla Olsson.

KÖP BILJETT TILL MATCHEN HÄR! ÅRSKORT GÄLLER. DEN ÖSTRA LÄKTAREN ÄR ÖPPEN OCH INGÅNG ÄR VID ENTRÉ 2.

IFK Norrköping-Borgeby FK
Elitettan (24:26)
Lördagen den 30/10 kl. 16:00
Platinumcars Arena
Matchen sänds på NT.se och Sportexpressen Play
IFK-truppen: Sofia Hjern (mv), Cornelia Baldi Sundelius (mv) – Selma Berggren, Clara Flenhagen, Camilla Olsson, Emelie Johansson, Molly Wiklander, Selma Nyström, Jennie Egeriis, Lovisa Gustafsson, Grace Demir, Sabina Ravnell, Selma Cajlakovič, Emma Engström, Irma Cajlakovič, Gloria Douglas, Tilda Sjöqvist

Jimmy Åkesson
jimmy.a.akesson@gmail.com

Annonser